Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/511
Назва: Забезпечення безпечності молока та молочних продуктів на переробних підприємствах України
Інші назви: Provision of security of milk and dairy products in Ukraine's profitabilized enterprises
Автори: Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiya
Богатко, Леонід Мечиславович
Bogatko, Leonid
Салата, Володимир Зінов'євич
Salata, Volodymyr
Фреюк, Дмитро Васильович
Frejuk, Dmitro
Савчук, Генадій Віталійович
Savchuk, Gennadiy
Ключові слова: безпечність;safety;молокопереробні підприємства;milk processing enterprises;система НАССР;HACCP system;принципи системи НАССР;principles of HACCP system;вище керівництво;senior management;координатор системи НАССР;HACCP system coordinator;робоча група безпечності;work safety group
Дата публікації: 2018
Видавництво: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького
Короткий огляд (реферат): Особливо актуальним є впровадження системи НАССР на підприємствах молочної промисловості, оскільки, відповідно до переліку харчових продуктів за ступенем обсіменіння мікроорганізмами і частотою випадків харчових отруєнь, що розроблений Всесвітньою організацією охорони здоров’я, молоко і молочні продукти віднесені до I категорії як ті, що найчастіше служать прямим джерелом харчових отруєнь. Система НАССР – це запобіжна система, що не допускає виникнення ризиків, оцінює їх, контролює небезпечні чинники продовольчої сировини, технологічних процесів і харчової продукції, що значною мірою зменшує рівні ризиків виникнення небезпек для життя та здоров’я людей. Одним із основних вимог забезпечення безпечності молока і моло чних продуктів на переробних підприємствах є застосування мікробіологічних критеріїв стосовно гігієни технологічних процесів, прийнятих в ЄС, згідно Регламенту ЄС №2073/2005. Функціонування мікробіологічних критеріїв розроблено в контексті системи управління безпечності харчових продуктів, побудованої на основі принципів НАССР. Especially actual is introduction of the system HACCP on the enterprises of suckling industry, as, in accordance with the list of food products, after the degree of semination microorganisms and frequency of cases of the food poisonings, that it is developed Worldwide organization of health protection, milk and dairy products the categories as those taken to I, that more frequent all serve as direct authority of the food poisonings. Introduction Hazard system provides competitiveness of native food production, it protect users interests and health, it promotes expansion markets in native and world economical area, increases enterprises authority and Ukrainian image as a whole. System HACCP – it preventive system of evaluation of control of dangerous factors of food raw material, technological processes and prepared products which to a great extent diminishes the levels of risks of origin of dangers for life and health of people. The system HACCP is based on 7 principles which are the bar of this system. One of the mainrequirementsforensuring the safety of milk and dairy products at processing enterprises is the application of microbiological criteria for hygiene of technological processes adoptedin the EU, in accordance with EU Regulation No. 2073/2005. Functioning of microbiological criteria has been developed in the context of food safety management system builton the basis of HACCP principles.
Опис: Богатко Н.М. Забезпечення безпечності молока та молочних продуктів на переробних підприємствах України / Н.А.Богатко, Л.М.Богатко, В.З. Салата та ін. // Науковий вісник ЛНУВМБ ім. С.З. Ґжицького. – Львів, 2018. – Т.20.– №83.– С.83-87.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/511
ISSN: 2518–7554 2518–1327
УДК: 637.12:614.81
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zabezpechennya_bezpechnosti.pdf417,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.