Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/511
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБогатко, Надія Михайлівна-
dc.contributor.authorBogatko, Nadiya-
dc.contributor.authorБогатко, Леонід Мечиславович-
dc.contributor.authorBogatko, Leonid-
dc.contributor.authorСалата, Володимир Зінов'євич-
dc.contributor.authorSalata, Volodymyr-
dc.contributor.authorФреюк, Дмитро Васильович-
dc.contributor.authorFrejuk, Dmitro-
dc.contributor.authorСавчук, Генадій Віталійович-
dc.contributor.authorSavchuk, Gennadiy-
dc.date.accessioned2018-04-04T13:19:23Z-
dc.date.available2018-04-04T13:19:23Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.issn2518–7554 2518–1327-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/511-
dc.descriptionБогатко Н.М. Забезпечення безпечності молока та молочних продуктів на переробних підприємствах України / Н.А.Богатко, Л.М.Богатко, В.З. Салата та ін. // Науковий вісник ЛНУВМБ ім. С.З. Ґжицького. – Львів, 2018. – Т.20.– №83.– С.83-87.uk_UA
dc.description.abstractОсобливо актуальним є впровадження системи НАССР на підприємствах молочної промисловості, оскільки, відповідно до переліку харчових продуктів за ступенем обсіменіння мікроорганізмами і частотою випадків харчових отруєнь, що розроблений Всесвітньою організацією охорони здоров’я, молоко і молочні продукти віднесені до I категорії як ті, що найчастіше служать прямим джерелом харчових отруєнь. Система НАССР – це запобіжна система, що не допускає виникнення ризиків, оцінює їх, контролює небезпечні чинники продовольчої сировини, технологічних процесів і харчової продукції, що значною мірою зменшує рівні ризиків виникнення небезпек для життя та здоров’я людей. Одним із основних вимог забезпечення безпечності молока і моло чних продуктів на переробних підприємствах є застосування мікробіологічних критеріїв стосовно гігієни технологічних процесів, прийнятих в ЄС, згідно Регламенту ЄС №2073/2005. Функціонування мікробіологічних критеріїв розроблено в контексті системи управління безпечності харчових продуктів, побудованої на основі принципів НАССР. Especially actual is introduction of the system HACCP on the enterprises of suckling industry, as, in accordance with the list of food products, after the degree of semination microorganisms and frequency of cases of the food poisonings, that it is developed Worldwide organization of health protection, milk and dairy products the categories as those taken to I, that more frequent all serve as direct authority of the food poisonings. Introduction Hazard system provides competitiveness of native food production, it protect users interests and health, it promotes expansion markets in native and world economical area, increases enterprises authority and Ukrainian image as a whole. System HACCP – it preventive system of evaluation of control of dangerous factors of food raw material, technological processes and prepared products which to a great extent diminishes the levels of risks of origin of dangers for life and health of people. The system HACCP is based on 7 principles which are the bar of this system. One of the mainrequirementsforensuring the safety of milk and dairy products at processing enterprises is the application of microbiological criteria for hygiene of technological processes adoptedin the EU, in accordance with EU Regulation No. 2073/2005. Functioning of microbiological criteria has been developed in the context of food safety management system builton the basis of HACCP principles.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherЛьвівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицькогоuk_UA
dc.subjectбезпечністьuk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjectмолокопереробні підприємстваuk_UA
dc.subjectmilk processing enterprisesuk_UA
dc.subjectсистема НАССРuk_UA
dc.subjectHACCP systemuk_UA
dc.subjectпринципи системи НАССРuk_UA
dc.subjectprinciples of HACCP systemuk_UA
dc.subjectвище керівництвоuk_UA
dc.subjectsenior managementuk_UA
dc.subjectкоординатор системи НАССРuk_UA
dc.subjectHACCP system coordinatoruk_UA
dc.subjectробоча група безпечностіuk_UA
dc.subjectwork safety groupuk_UA
dc.titleЗабезпечення безпечності молока та молочних продуктів на переробних підприємствах Україниuk_UA
dc.title.alternativeProvision of security of milk and dairy products in Ukraine's profitabilized enterprisesuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc637.12:614.81uk_UA
dc.identifier.doi10.15421/nvlvet8316-
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
zabezpechennya_bezpechnosti.pdf417,33 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.