Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/510
Title: Зміна властивостей сухих молочних продуктів за відновлення
Other Titles: Changing the properties of dry milk products during recovery
Authors: Гребельник, Оксана Петрівна
Hrebelnyk, Oksana
Калініна, Галина Петрівна
Kalinina, Galina
Пухляк, Анастасія Григорівна
Pukhliak, Anastasiya
Старовойтова, Алла Андріївна
Starovoytova, Alla
Keywords: сухі молочні консерви;сухе знежирене молоко;сухі суміші десертного призначення;відновлення;розчинник;знежирене молоко;вода питна;термостійкість;густина;динамічна в’язкість;органолептичні показники;dry milk canned food;dry fat-free milk;dry dessert mixes;recovery process;solvent;fat-free milk;drinking water;thermal stability;density;dynamic viscosity;organoleptic parameters;восстановление;растворитель;обезжиренное молоко;вода питьевая;плотность;динамическая вязкость
Issue Date: 2016
Publisher: Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнології імені С.З. Гжицького
Abstract: Досліджено зміну властивостей молочних консервів у процесі відновлення та визначено оптимальні режими процесу. Досліджено можливість використання різних видів розчинника: знежиреного молока та води питної. Знайдено, що для забезпечення стабільної якості готових продуктів оптимальним у відновленні є використання питної води. Встановлено, що відновлення сухого знежиреного молока для запобігання технологічних ризиків доцільно проводити до вмісту сухих речовин у відновленій суміші 15,0 %. Виявлено, що відновлені суміші набувають стабільних значень органолептичних та фізико-хімічних показників за 30-60 хвилин для сухих сумішей десертного призначення та за 60-90 хвилин – для сухого знежиреного молока. The change of properties of dry milk canned food has been researched in the recovery process. Optimum process regimes have been found. The possibility of using different types of solvent (fat-free milk and drinking water) has been researched in the restoration of dry milk products. Use of drinking water in the recovery is optimal to ensure quality of finished products. It has been established that recovery of skimmed milk (to prevent technological risks) must comply solids content of 15.0%. Organoleptic and physico-chemical parameters become stable for 30-60 minutes for dry dessert mixes; 60-90 minutes - for dry fat-free milk during the recovery of mixes. Исследовано изменение свойств молочных консервов в процессе восстановления и определены оптимальные режимы процесса. Исследована возможность использования различных видов растворителя: обезжиренного молока и воды питьевой. Найдено, что для обеспечения стабильного качества готовых продуктов оптимальным есть использование для восстановления питьевой воды. Установлено, что восстановление сухого обезжиренного молока для предотвращения технологических рисков целесообразно проводить до содержания сухих веществ в восстановленной смеси 15,0%. Обнаружено, что восстановленные смеси приобретают стабильные значения органолептических и физико-химических показателей за 30-60 минут для сухих десертных смесей и за 60-90 минут - для сухого обезжиренного молока.
Description: Зміна властивостей сухих молочних продуктів за відновлення / О.П. Гребельник, Г.П. Калініна, А.Г. Пухляк, А.А.Старовойтова // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені З.С. Гжицького. – Львів, ЛНУВМБТ, 2016. – т. 18, № 1 (65) ч. 4. – С. 59-64.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/510
ISSN: 2518-1327
metadata.dc.identifier.udc: УДК 637.143.6
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zmina_vlastyvos.pdf317,78 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.