Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5073
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorКрисанов, Дмитро Федосович-
dc.contributor.authorKrysanov, Dmytro-
dc.date.accessioned2020-09-14T11:41:11Z-
dc.date.available2020-09-14T11:41:11Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationКрисанов Д. Ф. Система гарантування безпечності та якості харчової продукції в Україні: ретроспектива реформування та рівень сформованості у європейському вимірі / Д.Ф. Крисанов // Економічна та продовольча безпека України. – 2013. – №. 1. – С. 64-72.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/5073-
dc.descriptionThe article analyzes the process of reforming the national system of technical regulation according to its main components: legislative and regulatory framework; national standards and their harmonization with the requirements of European and international regulations; technical regulations; accreditation of conformity assessment bodies; conformity assessment procedures; state market supervision and control over compliance with mandatory requirements. The differences between the system of state control over the quality and safety of food raw materials and food products, inherited from the former Union, and the system of state market supervision over the safety and quality of food products are revealed.uk_UA
dc.description.abstractУ статті проаналізовано процес реформування національної системи технічного регулювання за її основними складовими: законодавчо-нормативна база; національні стандарти та їх гармонізація з вимогами європейських і міжнародних нормативних документів; технічні регламенти; акредитація органів з оцінки відповідності; процедури підвердження відповідності; державний ринковий нагляд та контроль за виконанням обов'язкових вимог. Розкрито відмінності між системою державного контролю за якістю та безпечністю продовольчої сировини і харчових продуктів, що перейшла у спадок від колишнього Союзу, та системою державного ринкового нагляду за безпечністю та якістю харчової продукції. Узагальнено проблеми, неузгодженості та разбалансованість між окремими елементами, які гальмують реформування системи технічного регулювання й створення ефективного механізму функціонування державного ринкового нагляду і контролю, розроблені пропозиції з прискорення їх розбудови та включення у процеси відстеження безпечності продукції, що реалізуються.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherОдеська національна академія харчових технологійuk_UA
dc.subjectсистема технічного регулюванняuk_UA
dc.subjectдержавний ринковий наглядuk_UA
dc.subjectбезпечність харчової продукціuk_UA
dc.subjectпідтвердження відповідностіuk_UA
dc.subjecttechnical regulation systemuk_UA
dc.subjectstate market surveillanceuk_UA
dc.subjectfood safetyuk_UA
dc.subjectconfirmation of complianceuk_UA
dc.titleСистема гарантування безпечності та якості харчової продукції в Україні: ретроспектива реформування та рівень сформованості у європейському виміріuk_UA
dc.title.alternativeThe system guarantees safety and qiality of food products in Ukraine: retrospective reform and the level of formation of the European dimensionuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc330.341.1 : 664uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
systema_garantuvannya.pdf2,94 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.