Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4924
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛомова, Неоніла Миколаївна-
dc.contributor.authorLomova, Neonila-
dc.contributor.authorНаріжний, Сергій Анатолійович-
dc.contributor.authorNarizhniy, Serhiy-
dc.contributor.authorСніжко, Ольга Олегівна-
dc.contributor.authorSnizhko, Olha-
dc.date.accessioned2020-07-10T09:31:55Z-
dc.date.available2020-07-10T09:31:55Z-
dc.date.issued2017-
dc.identifier.citationЛомова Н.М. Оптимізація технології подрібнення бджолиного обніжжя / Н.М.Ломова, С.А.Наріжний, О.О.Сніжко // Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва: матеріали державної наукової конференції 23 листопада 2017р .- Біла Церква: БНАУ, 2017 .– С. 4-5.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4924-
dc.descriptionWe conducted optimization of the technology for shredding bee pollen based on the results of evaluation of technological and physical-chemical indicators in order to obtain powder of high quality. It was established by the results of performed studies that by using modern types of shredders, it is possible to shred bee pollen to particles the size of 12-8 pm. We identified influence of the powder dispersity on the phytochemical activity of bee pollen based on the results of determining a content of flavonoids. The amount of flavonoids in the pollen increases in the case of shredding to particles the size of 15+5 μm, and decreases at dispersity <10 μm. We recommend shredding the bee pollen to particles the size of 15+5 μm. Based on the results of estimating the dispersity and homogeneity of the finished product, it was substantiated to apply a mill-mortar in the technology of shredding bee pollen. We optimized technological parameters of shredding bee pollen in a mill-mortar: speed of the working body is 70-80 rpm (min-1), duration of treatment is 6 minutes, weight of the batch is 150 g. The obtained results could prove useful when manufacturing new, or improving already existing, food products of high quality, or when applying in pharmacology and biotechnology.uk_UA
dc.description.abstractОдним із підходів до розроблення програм забезпечення якості і Досліджено вплив подрібнення на якість порошку обніжжя бджолиного за технологічними та фізико-хімічними показниками. Встановлено вплив механічної обробки на дисперсність продукту. Показано, що подрібнення може мати значний вплив на фітохімічні та технологічні характеристики порошку. Обґрунтовано вибір типу подрібнювача та, використовуючи метод математичного моделювання, оптимізовано технічні параметри для отримання високоякісного продукту.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectфлавоноїди обніжжя бджолиногоuk_UA
dc.subjectдисперсність порошкуuk_UA
dc.subjectтехнологічні властивості порошку обніжжяuk_UA
dc.subjectфітохімічна активністьuk_UA
dc.subjectflavonoids of bee pollenuk_UA
dc.subjectpowder dispersityuk_UA
dc.subjecttechnological properties of the bee pollen powderuk_UA
dc.subjectphytochemical activityuk_UA
dc.titleОптимізація технології подрібнення бджолиного обніжжяuk_UA
dc.title.alternativeOptimization of the technology of milling of the bee-pollenuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc637. 146.34:638.167:168uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Optumizatsiya.pdf622,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.