Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4765
Title: | Використання насіння амаранту для корекції стресового стану в організмі перепелів |
Other Titles: | The use of amaranth seeds to correct stress in the body of quail |
Authors: | Пономаренко, Наталія Вікторівна Ponomarenko, Nataliia Цехмістренко, Світлана Іванівна Tsekhmistrenko, Svitlana Поліщук, Віталій Миколайович Polishchuk, Vitaliy Поліщук, Світлана Анатоліївна Polishchuk, Svitlana |
Keywords: | ліпіди;lipids;нітратне навантаження;nitrate loading;підшлункова залоза;pancreas;перепела;quails;амарант;amaranth |
Issue Date: | 2019 |
Publisher: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Citation: | Використання насіння амаранту для корекції стресового стану в організмі перепелів / Н.В. Пономаренко, С.І. Цехмістренко, В.М.Поліщук, С.А. Поліщук // Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту. Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва: матеріали міжнародної науково-практичної конференції .– Біла Церква: БНАУ, 2019 .– С. 7–9. |
Abstract: | Досліджували вміст загальних ліпідів та їх окремих класів у підшлунковій залозі перепелів. Встановлено, що на фоні стресового навантаження знижується вміст загальних ліпідів у підшлунковій залозі. Поряд із цим достовірно знижується вміст неестерифікованих жирних кислот. У перепелів, яким поряд із нітратним навантаженням згодовували комбікорм із амарантом, відмічається вірогідне зростання рівня загальних ліпідів в два рази. Одночасно знижується кількість моно- і діацилгліцеролів, а рівень триацилгліцеролів достовірно підвищується. Згодовування насіння амаранту перепелам призводить до підвищення кількості ефірів холестеролу |
Description: | The content of common lipids and their individual classes in the pancreas of the quail was investigated. It was found that the content of total lipids in the pancreas decreases against the background of stress. In addition, the content of non-esterified fatty acids is significantly reduced. Quails, which, along with the nitrate load fed amaranth feed, are likely to double the level of total lipids. At the same time, the number of mono- and diacylglycerols is reduced, and the level of triacylglycerols is significantly increased. Feeding amaranth seeds to quails leads to an increase in the amount of cholesterol esters. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4765 |
metadata.dc.identifier.udc: | 577.115:582.661.21 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Vykorystannia_nasinnia_amarantu.pdf | 1,01 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.