Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4765
Назва: | Використання насіння амаранту для корекції стресового стану в організмі перепелів |
Інші назви: | The use of amaranth seeds to correct stress in the body of quail |
Автори: | Пономаренко, Наталія Вікторівна Ponomarenko, Nataliia Цехмістренко, Світлана Іванівна Tsekhmistrenko, Svitlana Поліщук, Віталій Миколайович Polishchuk, Vitaliy Поліщук, Світлана Анатоліївна Polishchuk, Svitlana |
Ключові слова: | ліпіди;lipids;нітратне навантаження;nitrate loading;підшлункова залоза;pancreas;перепела;quails;амарант;amaranth |
Дата публікації: | 2019 |
Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
Бібліографічний опис: | Використання насіння амаранту для корекції стресового стану в організмі перепелів / Н.В. Пономаренко, С.І. Цехмістренко, В.М.Поліщук, С.А. Поліщук // Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту. Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва: матеріали міжнародної науково-практичної конференції .– Біла Церква: БНАУ, 2019 .– С. 7–9. |
Короткий огляд (реферат): | Досліджували вміст загальних ліпідів та їх окремих класів у підшлунковій залозі перепелів. Встановлено, що на фоні стресового навантаження знижується вміст загальних ліпідів у підшлунковій залозі. Поряд із цим достовірно знижується вміст неестерифікованих жирних кислот. У перепелів, яким поряд із нітратним навантаженням згодовували комбікорм із амарантом, відмічається вірогідне зростання рівня загальних ліпідів в два рази. Одночасно знижується кількість моно- і діацилгліцеролів, а рівень триацилгліцеролів достовірно підвищується. Згодовування насіння амаранту перепелам призводить до підвищення кількості ефірів холестеролу |
Опис: | The content of common lipids and their individual classes in the pancreas of the quail was investigated. It was found that the content of total lipids in the pancreas decreases against the background of stress. In addition, the content of non-esterified fatty acids is significantly reduced. Quails, which, along with the nitrate load fed amaranth feed, are likely to double the level of total lipids. At the same time, the number of mono- and diacylglycerols is reduced, and the level of triacylglycerols is significantly increased. Feeding amaranth seeds to quails leads to an increase in the amount of cholesterol esters. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4765 |
УДК: | 577.115:582.661.21 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Vykorystannia_nasinnia_amarantu.pdf | 1,01 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.