Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4724
Назва: Вміст продуктів пероксидного окиснення ліпідів у птиці за корекції патологічних станів
Інші назви: The content of products of lipid peroxidation in poultry under correction of pathological conditions
Автори: Цехмістренко, Світлана Іванівна
Tsekhmistrenko, Svitlana
Цехмістренко, Оксана Сергіївна
Tsekhmistrenko, Oksana
Горальський, Леонід Петрович
Horalskyi, Leonid
Ключові слова: пероксидне окиснення;peroxide oxidation;антиоксидантний захист;antioxidant protection;нирки;kidneys;селен;selenium;кадмій;cadmium
Дата публікації: 2018
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Цехмістренко С.І. Вміст продуктів пероксидного окиснення ліпідів у птиці за корекції патологічних станів / С.І.Цехмістренко, О.С.Цехмістренко, Л.П.Горальський // Аграрна освіта і наука: досягнення, роль, фактори росту: сучасний розвиток ветеринарної медицини та технологій тваринництва. Інноваційні технології в харчових технологіях: матеріали міжнародної науково-практичної конференції 27-28 вересня .- Біла Церква: БНАУ, 2018 .– С. 19-22.
Короткий огляд (реферат): Вміст загальних ліпідів у нирках перепелів є важливою показником у забезпеченні організму енергією. Пероксидне окиснення ліпідів – активний процес, що допомагає зв’язувати та виводити токсини, пристосовуватись до нових умов, сприяти становленню нових вікових етапів. Продукти ПОЛ, що містять карбонільні групи, здатні взаємодіяти із вільними аміногрупами різних речовин (фосфоліпідів, амінокислот, білків та ін.) з утворенням сполук типу шифових основ. Остання група сполук є структурною основою ліпофусцинів, що являють собою неметаболізовані маркери дистрофічних процесів у клітині. Встановлено, що зміни вмісту загальних ліпідів та продуктів ПОЛ супроводжують критичні періоди розвитку перепелів та змінюються залежно від надходження Кадмію та корекції Селеном.
Опис: The content of total lipids in the quail buds is an important indicator in providing the body with energy. Lipid peroxidation is an active process that helps to bind and excrete toxins, adapt to new conditions, and promote new age stages. POL products containing carbonyl groups are able to interact with free amino groups of various substances (phospholipids, amino acids, proteins, etc.) to form Schiff base compounds. The latter group of compounds is the structural basis of lipofuscin, which are non-metabolized markers of dystrophic processes in the cell. Changes in the content of total lipids and LPO products have been found to accompany critical periods of quail development and vary depending on Cadmium flow and Selenium correction.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4724
УДК: 636.6.087.8:577.125.33:612.46:546.48
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vmist_produktiv.pdf447,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.