Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4724
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЦехмістренко, Світлана Іванівна-
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Svitlana-
dc.contributor.authorЦехмістренко, Оксана Сергіївна-
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Oksana-
dc.contributor.authorГоральський, Леонід Петрович-
dc.contributor.authorHoralskyi, Leonid-
dc.date.accessioned2020-05-26T19:18:25Z-
dc.date.available2020-05-26T19:18:25Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationЦехмістренко С.І. Вміст продуктів пероксидного окиснення ліпідів у птиці за корекції патологічних станів / С.І.Цехмістренко, О.С.Цехмістренко, Л.П.Горальський // Аграрна освіта і наука: досягнення, роль, фактори росту: сучасний розвиток ветеринарної медицини та технологій тваринництва. Інноваційні технології в харчових технологіях: матеріали міжнародної науково-практичної конференції 27-28 вересня .- Біла Церква: БНАУ, 2018 .– С. 19-22.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4724-
dc.descriptionThe content of total lipids in the quail buds is an important indicator in providing the body with energy. Lipid peroxidation is an active process that helps to bind and excrete toxins, adapt to new conditions, and promote new age stages. POL products containing carbonyl groups are able to interact with free amino groups of various substances (phospholipids, amino acids, proteins, etc.) to form Schiff base compounds. The latter group of compounds is the structural basis of lipofuscin, which are non-metabolized markers of dystrophic processes in the cell. Changes in the content of total lipids and LPO products have been found to accompany critical periods of quail development and vary depending on Cadmium flow and Selenium correction.uk_UA
dc.description.abstractВміст загальних ліпідів у нирках перепелів є важливою показником у забезпеченні організму енергією. Пероксидне окиснення ліпідів – активний процес, що допомагає зв’язувати та виводити токсини, пристосовуватись до нових умов, сприяти становленню нових вікових етапів. Продукти ПОЛ, що містять карбонільні групи, здатні взаємодіяти із вільними аміногрупами різних речовин (фосфоліпідів, амінокислот, білків та ін.) з утворенням сполук типу шифових основ. Остання група сполук є структурною основою ліпофусцинів, що являють собою неметаболізовані маркери дистрофічних процесів у клітині. Встановлено, що зміни вмісту загальних ліпідів та продуктів ПОЛ супроводжують критичні періоди розвитку перепелів та змінюються залежно від надходження Кадмію та корекції Селеном.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectпероксидне окисненняuk_UA
dc.subjectperoxide oxidationuk_UA
dc.subjectантиоксидантний захистuk_UA
dc.subjectantioxidant protectionuk_UA
dc.subjectниркиuk_UA
dc.subjectkidneysuk_UA
dc.subjectселенuk_UA
dc.subjectseleniumuk_UA
dc.subjectкадмійuk_UA
dc.subjectcadmiumuk_UA
dc.titleВміст продуктів пероксидного окиснення ліпідів у птиці за корекції патологічних станівuk_UA
dc.title.alternativeThe content of products of lipid peroxidation in poultry under correction of pathological conditionsuk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc636.6.087.8:577.125.33:612.46:546.48uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vmist_produktiv.pdf447,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.