Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4641
Title: Поліпшення якості жировмісних продуктів за допомогою антиоксидантів ролинного походження
Other Titles: Improving the quality of fatty foods by using antioxidants in plant origin
Authors: Димань, Тетяна Миколаївна
Dyman, Tatyana
Загоруй, Людмила Петрівна
Zagoruy, Ludmila
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Keywords: молочний жир;окиснення;антиоксиданти;прянощі;пряні трави;токсикологічне і мікробіологічне оцінювання;milk fat;bioantioxidants;antioxidant activity;species;тoxicological and microbiological evaluation
Issue Date: 2011
Publisher: Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського
Citation: Димань Т.М. Поліпшення якості жировмісних продуктів за допомогою антиоксидантів ролинного походження / Т.М. Димань, Л.П. Загоруй, Т.Г. Мазур // Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини: матеріали IV Міжнародної міжгалузевої науково-практичної конференції (7–9 квітня 2011 р.) .– Донецьк : ДонНУЕТ, 2011. – С.7–9.
Abstract: Досліджено антиокиснювальний вплив рослинних добавок за прискорено-кінетичного зберігання молочного жиру. Проведено токсикологічне та мікробіологічне оцінювання вершкового масла з антиоксидантами. Прянощі, пряні трави, овочі є перспективними для використання у виробництві функціональних харчових продуктів.
Description: It was studied the antioxidant activity of different plant additives in milk fat. Dried dispergated species were added to milk fat and oxidized at 102°C with free access of oxygen. Toxicological and microbiological evaluation of butter with antioxidants was performed. Spices, spicy herbs, vegetables are promising for use in the production of functional foods.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4641
metadata.dc.identifier.udc: 664.8.037.1
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Polipshennia_yakosti.pdf360,78 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.