Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4641
Title: | Поліпшення якості жировмісних продуктів за допомогою антиоксидантів ролинного походження |
Other Titles: | Improving the quality of fatty foods by using antioxidants in plant origin |
Authors: | Димань, Тетяна Миколаївна Dyman, Tatyana Загоруй, Людмила Петрівна Zagoruy, Ludmila Мазур, Тетяна Григорівна Mazur, Tetyana |
Keywords: | молочний жир;окиснення;антиоксиданти;прянощі;пряні трави;токсикологічне і мікробіологічне оцінювання;milk fat;bioantioxidants;antioxidant activity;species;тoxicological and microbiological evaluation |
Issue Date: | 2011 |
Publisher: | Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського |
Citation: | Димань Т.М. Поліпшення якості жировмісних продуктів за допомогою антиоксидантів ролинного походження / Т.М. Димань, Л.П. Загоруй, Т.Г. Мазур // Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини: матеріали IV Міжнародної міжгалузевої науково-практичної конференції (7–9 квітня 2011 р.) .– Донецьк : ДонНУЕТ, 2011. – С.7–9. |
Abstract: | Досліджено антиокиснювальний вплив рослинних добавок за прискорено-кінетичного зберігання молочного жиру. Проведено токсикологічне та мікробіологічне оцінювання вершкового масла з антиоксидантами. Прянощі, пряні трави, овочі є перспективними для використання у виробництві функціональних харчових продуктів. |
Description: | It was studied the antioxidant activity of different plant additives in milk fat. Dried dispergated species were added to milk fat and oxidized at 102°C with free access of oxygen. Toxicological and microbiological evaluation of butter with antioxidants was performed. Spices, spicy herbs, vegetables are promising for use in the production of functional foods. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4641 |
metadata.dc.identifier.udc: | 664.8.037.1 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Polipshennia_yakosti.pdf | 360,78 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.