Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4605
Назва: Продуктивні якості молодняку свиней за згодовування борошна конюшини
Інші назви: Productive qualities of young pigs for feeding clover flour
Автори: Фесенко, Василь Федорович
Fesenko, Vasily
Кузьменко, Петро Іванович
Kuzmenko, Peter
Ключові слова: свині;молодняк;конюшина;середньодобовий приріст;гематологічні показники;екстер’єрні проміри;pigs;young animals;clover;average daily growth;hematological parameters;external measurements
Дата публікації: 2019
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Фесенко В. Ф. Продуктивні якості молодняку свиней за згодовування борошна конюшини / В.Ф.Фесенко, П.І.Кузьменко // Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту. Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва: міжнародна науково-практична конференція 31 жовтня 2019 року .- Біла Церква: БНАУ, 2019 .- С. 13-16.
Короткий огляд (реферат): У тезах висвітлені питання експериментального обґрунтування можливості тривалого згодовування свиням сінного борошна конюшини, та у визначенні дози введення її до раціонів Для досягнення цієї мети були поставлені такі завдання: вивчити вплив згодовування сінного борошна конюшини при заміні нею концентрованих кормів на ріст та розвиток молодняку за живою масою та екстер’єрними промірами, вивчити гематологічні показники крові, на основі отриманих даних запропонувати господарствам рекомендації щодо згодовування свиням сінного борошна бобових. За результатами проведених досліджень в роботі доведена можливість заміни в раціонах свиней до 24% протеїну концентрованих кормів сінним борошном конюшини та її вплив на організм тварини. Проведені експериментальні дослідження стали основою при обґрунтуванні доцільності тривалого згодовування сінного борошна конюшини свиням, замість зернових концентратів. Встановлено, що конюшина при насиченні нею раціонів, негативно не впливає на продуктивність молодняку і може згодовуватись на протязі року.
Опис: The thesis covered the issues of experimental substantiation of the possibility of prolonged feeding of pigs of clover hay flour, and in determining the dosage of its introduction into diets. and exterior measurements, to study hematological parameters of blood, on the basis of the received data, to offer to the farms recommendations for feeding to pigs of hay pine on legumes. According to the results of the researches, the possibility of replacing in rations of pigs up to 24% of protein of concentrated feeds by hay flour of clover and its effect on the animal body was proved in the work. Experimental studies have become the basis for substantiating the feasibility of long-term feeding of hay flour to cattle instead of grain concentrates. It is established that clover, when it is saturated with diets, does not adversely affect the productivity of young animals and can be fed throughout the year.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4605
УДК: 636.4.084.11/082.2
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Produktyvni_yakosti.pdf961,93 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.