Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4605
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorФесенко, Василь Федорович-
dc.contributor.authorFesenko, Vasily-
dc.contributor.authorКузьменко, Петро Іванович-
dc.contributor.authorKuzmenko, Peter-
dc.date.accessioned2020-04-13T14:06:35Z-
dc.date.available2020-04-13T14:06:35Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationФесенко В. Ф. Продуктивні якості молодняку свиней за згодовування борошна конюшини / В.Ф.Фесенко, П.І.Кузьменко // Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту. Новітні технології виробництва та переробки продукції тваринництва: міжнародна науково-практична конференція 31 жовтня 2019 року .- Біла Церква: БНАУ, 2019 .- С. 13-16.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4605-
dc.descriptionThe thesis covered the issues of experimental substantiation of the possibility of prolonged feeding of pigs of clover hay flour, and in determining the dosage of its introduction into diets. and exterior measurements, to study hematological parameters of blood, on the basis of the received data, to offer to the farms recommendations for feeding to pigs of hay pine on legumes. According to the results of the researches, the possibility of replacing in rations of pigs up to 24% of protein of concentrated feeds by hay flour of clover and its effect on the animal body was proved in the work. Experimental studies have become the basis for substantiating the feasibility of long-term feeding of hay flour to cattle instead of grain concentrates. It is established that clover, when it is saturated with diets, does not adversely affect the productivity of young animals and can be fed throughout the year.uk_UA
dc.description.abstractУ тезах висвітлені питання експериментального обґрунтування можливості тривалого згодовування свиням сінного борошна конюшини, та у визначенні дози введення її до раціонів Для досягнення цієї мети були поставлені такі завдання: вивчити вплив згодовування сінного борошна конюшини при заміні нею концентрованих кормів на ріст та розвиток молодняку за живою масою та екстер’єрними промірами, вивчити гематологічні показники крові, на основі отриманих даних запропонувати господарствам рекомендації щодо згодовування свиням сінного борошна бобових. За результатами проведених досліджень в роботі доведена можливість заміни в раціонах свиней до 24% протеїну концентрованих кормів сінним борошном конюшини та її вплив на організм тварини. Проведені експериментальні дослідження стали основою при обґрунтуванні доцільності тривалого згодовування сінного борошна конюшини свиням, замість зернових концентратів. Встановлено, що конюшина при насиченні нею раціонів, негативно не впливає на продуктивність молодняку і може згодовуватись на протязі року.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectсвиніuk_UA
dc.subjectмолоднякuk_UA
dc.subjectконюшинаuk_UA
dc.subjectсередньодобовий прирістuk_UA
dc.subjectгематологічні показникиuk_UA
dc.subjectекстер’єрні проміриuk_UA
dc.subjectpigsuk_UA
dc.subjectyoung animalsuk_UA
dc.subjectcloveruk_UA
dc.subjectaverage daily growthuk_UA
dc.subjecthematological parametersuk_UA
dc.subjectexternal measurementsuk_UA
dc.titleПродуктивні якості молодняку свиней за згодовування борошна конюшиниuk_UA
dc.title.alternativeProductive qualities of young pigs for feeding clover flouruk_UA
dc.typeТези доповідей, Матеріали конференційuk_UA
dc.identifier.udc636.4.084.11/082.2uk_UA
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Produktyvni_yakosti.pdf961,93 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.