Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4477
Назва: Вплив продуктів пероксидного окиснення ліпідів в сироватці крові на виживання сперміїв бугаїв-плідників за додавання до їх раціону L-карнітину
Інші назви: Effect of lipid peroxidation products іn blood serum sperm survival bull-sires for adding their diet L-carnitine
Автори: Цехмістренко, Світлана Іванівна
Tsekhmistrenko, Svitlana
Коберська, Вікторія Альдминівна
Koberska, Victoria
Ключові слова: бугаї-плідники;bulls;сироватка крові;blood serum;карнітин;carnitine;супероксиддисмутаза;superoxide dismutase;каталаза;catalase;глутатіонпероксидаза;glutathione peroxidase;гідроперекиси ліпідів;lipid hydroperoxides;дієнові кон’югати;diene conjugates;малоновий діальдегід;malondialdehide
Дата публікації: 2014
Видавництво: Вінницький національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Цехмістренко С.І. Вплив продуктів пероксидного окиснення ліпідів в сироватці крові на виживання сперміїв бугаїв-плідників за додавання до їх раціону L-карнітину / С.І.Цехмістренко, В.А.Коберська // Збірник наукових праць ВНАУ. Серія: Сільськогосподарські науки .– Вінниця, 2014 .- Вип.1 (83), Т. 1.– С. 53–61.
Короткий огляд (реферат): Наведені результати визначення вмісту продуктів пероксидного окиснення ліпідів, активності супероксиддисмутази, каталази та глутатіонпероксидази у сироватці крові бугаїв-плідників при додаванні до їх раціонів L-карнітину. Встановлено, що активність ферментів антиоксидантного захисту з різним напрямом і силою корелює із вмістом продуктів пероксидного окиснення ліпідів. За дії L-карнітину відмічалось зменшення вмісту продуктів пероксидного окиснення ліпідів та збільшення активності каталази та глутатіонпероксидази в сироватці крові бугаїв-плідників, що сприяло збільшенню виживання їх сперміїв.
Опис: The results of determination of content of lipid peroxidation products, the activity of superoxide dismutase, catalase and glutathione peroxidase in blood serum of bulls-sires when added to their diet L-carnitine. Found that the activity of antioxidant enzymes with different direction and strength to relyuye the content of lipid peroxidation products. The effectiveness of enzymatic antioxidant defense system is essential for maintaining structural integrity, spermatozoa survival and preventing the processes of lipid peroxidation in it. By the action of L-carnitine was marked reduction of lipid peroxidation products and increased activity of catalase and glutathione peroxidase in serum bulls-sires, which increases the survival of spermatozoa. Obviously, the increase in activity of glutathione peroxidase and catalase causes a reduction of organic hydroperoxides and secondary products of lipid peroxidation.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4477
ISSN: 2306-7799
УДК: 619:618.591.463.12:615.015.12:636.2
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_produktiv_peroksyd.pdf628,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.