Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4477
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Цехмістренко, Світлана Іванівна | - |
dc.contributor.author | Tsekhmistrenko, Svitlana | - |
dc.contributor.author | Коберська, Вікторія Альдминівна | - |
dc.contributor.author | Koberska, Victoria | - |
dc.date.accessioned | 2020-03-05T09:07:13Z | - |
dc.date.available | 2020-03-05T09:07:13Z | - |
dc.date.issued | 2014 | - |
dc.identifier.citation | Цехмістренко С.І. Вплив продуктів пероксидного окиснення ліпідів в сироватці крові на виживання сперміїв бугаїв-плідників за додавання до їх раціону L-карнітину / С.І.Цехмістренко, В.А.Коберська // Збірник наукових праць ВНАУ. Серія: Сільськогосподарські науки .– Вінниця, 2014 .- Вип.1 (83), Т. 1.– С. 53–61. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2306-7799 | - |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4477 | - |
dc.description | The results of determination of content of lipid peroxidation products, the activity of superoxide dismutase, catalase and glutathione peroxidase in blood serum of bulls-sires when added to their diet L-carnitine. Found that the activity of antioxidant enzymes with different direction and strength to relyuye the content of lipid peroxidation products. The effectiveness of enzymatic antioxidant defense system is essential for maintaining structural integrity, spermatozoa survival and preventing the processes of lipid peroxidation in it. By the action of L-carnitine was marked reduction of lipid peroxidation products and increased activity of catalase and glutathione peroxidase in serum bulls-sires, which increases the survival of spermatozoa. Obviously, the increase in activity of glutathione peroxidase and catalase causes a reduction of organic hydroperoxides and secondary products of lipid peroxidation. | uk_UA |
dc.description.abstract | Наведені результати визначення вмісту продуктів пероксидного окиснення ліпідів, активності супероксиддисмутази, каталази та глутатіонпероксидази у сироватці крові бугаїв-плідників при додаванні до їх раціонів L-карнітину. Встановлено, що активність ферментів антиоксидантного захисту з різним напрямом і силою корелює із вмістом продуктів пероксидного окиснення ліпідів. За дії L-карнітину відмічалось зменшення вмісту продуктів пероксидного окиснення ліпідів та збільшення активності каталази та глутатіонпероксидази в сироватці крові бугаїв-плідників, що сприяло збільшенню виживання їх сперміїв. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Вінницький національний аграрний університет | uk_UA |
dc.subject | бугаї-плідники | uk_UA |
dc.subject | bulls | uk_UA |
dc.subject | сироватка крові | uk_UA |
dc.subject | blood serum | uk_UA |
dc.subject | карнітин | uk_UA |
dc.subject | carnitine | uk_UA |
dc.subject | супероксиддисмутаза | uk_UA |
dc.subject | superoxide dismutase | uk_UA |
dc.subject | каталаза | uk_UA |
dc.subject | catalase | uk_UA |
dc.subject | глутатіонпероксидаза | uk_UA |
dc.subject | glutathione peroxidase | uk_UA |
dc.subject | гідроперекиси ліпідів | uk_UA |
dc.subject | lipid hydroperoxides | uk_UA |
dc.subject | дієнові кон’югати | uk_UA |
dc.subject | diene conjugates | uk_UA |
dc.subject | малоновий діальдегід | uk_UA |
dc.subject | malondialdehide | uk_UA |
dc.title | Вплив продуктів пероксидного окиснення ліпідів в сироватці крові на виживання сперміїв бугаїв-плідників за додавання до їх раціону L-карнітину | uk_UA |
dc.title.alternative | Effect of lipid peroxidation products іn blood serum sperm survival bull-sires for adding their diet L-carnitine | uk_UA |
dc.type | Стаття | uk_UA |
dc.identifier.udc | 619:618.591.463.12:615.015.12:636.2 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Vplyv_produktiv_peroksyd.pdf | 628,58 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.