Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4477
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЦехмістренко, Світлана Іванівна-
dc.contributor.authorTsekhmistrenko, Svitlana-
dc.contributor.authorКоберська, Вікторія Альдминівна-
dc.contributor.authorKoberska, Victoria-
dc.date.accessioned2020-03-05T09:07:13Z-
dc.date.available2020-03-05T09:07:13Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationЦехмістренко С.І. Вплив продуктів пероксидного окиснення ліпідів в сироватці крові на виживання сперміїв бугаїв-плідників за додавання до їх раціону L-карнітину / С.І.Цехмістренко, В.А.Коберська // Збірник наукових праць ВНАУ. Серія: Сільськогосподарські науки .– Вінниця, 2014 .- Вип.1 (83), Т. 1.– С. 53–61.uk_UA
dc.identifier.issn2306-7799-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4477-
dc.descriptionThe results of determination of content of lipid peroxidation products, the activity of superoxide dismutase, catalase and glutathione peroxidase in blood serum of bulls-sires when added to their diet L-carnitine. Found that the activity of antioxidant enzymes with different direction and strength to relyuye the content of lipid peroxidation products. The effectiveness of enzymatic antioxidant defense system is essential for maintaining structural integrity, spermatozoa survival and preventing the processes of lipid peroxidation in it. By the action of L-carnitine was marked reduction of lipid peroxidation products and increased activity of catalase and glutathione peroxidase in serum bulls-sires, which increases the survival of spermatozoa. Obviously, the increase in activity of glutathione peroxidase and catalase causes a reduction of organic hydroperoxides and secondary products of lipid peroxidation.uk_UA
dc.description.abstractНаведені результати визначення вмісту продуктів пероксидного окиснення ліпідів, активності супероксиддисмутази, каталази та глутатіонпероксидази у сироватці крові бугаїв-плідників при додаванні до їх раціонів L-карнітину. Встановлено, що активність ферментів антиоксидантного захисту з різним напрямом і силою корелює із вмістом продуктів пероксидного окиснення ліпідів. За дії L-карнітину відмічалось зменшення вмісту продуктів пероксидного окиснення ліпідів та збільшення активності каталази та глутатіонпероксидази в сироватці крові бугаїв-плідників, що сприяло збільшенню виживання їх сперміїв.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherВінницький національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectбугаї-плідникиuk_UA
dc.subjectbullsuk_UA
dc.subjectсироватка кровіuk_UA
dc.subjectblood serumuk_UA
dc.subjectкарнітинuk_UA
dc.subjectcarnitineuk_UA
dc.subjectсупероксиддисмутазаuk_UA
dc.subjectsuperoxide dismutaseuk_UA
dc.subjectкаталазаuk_UA
dc.subjectcatalaseuk_UA
dc.subjectглутатіонпероксидазаuk_UA
dc.subjectglutathione peroxidaseuk_UA
dc.subjectгідроперекиси ліпідівuk_UA
dc.subjectlipid hydroperoxidesuk_UA
dc.subjectдієнові кон’югатиuk_UA
dc.subjectdiene conjugatesuk_UA
dc.subjectмалоновий діальдегідuk_UA
dc.subjectmalondialdehideuk_UA
dc.titleВплив продуктів пероксидного окиснення ліпідів в сироватці крові на виживання сперміїв бугаїв-плідників за додавання до їх раціону L-карнітинуuk_UA
dc.title.alternativeEffect of lipid peroxidation products іn blood serum sperm survival bull-sires for adding their diet L-carnitineuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc619:618.591.463.12:615.015.12:636.2uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_produktiv_peroksyd.pdf628,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.