Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4161
Title: Організаційно-економічні засади формування попиту на продукцію свинарства в Україні
Other Titles: Organizational and economic principles for the formation of demand for pig production in Ukraine
Authors: Ібатуллін, Марат Ільдусович
Ibatullin, Marat
Артімонова, Ірина Вікторівна
Artimonova, Iryna
Копитець, Наталія Григорівна
Kopytets, Nataliia
Keywords: попит;demand;еластичність;elasticity;ціна;price;споживання;consumption;забійний пункт;slaughter point
Issue Date: 2018
Citation: Ібатуллін М.І. Організаційно-економічні засади формування попиту на продукцію свинарства в Україні / М.І. Ібатуллін, І.В. Артімонова, Н.Г. Копитець // Інноваційна економіка. - 2018. - №3-4. - С.114-119.
Abstract: Обґрунтовано, що свинину в переважній більшості споживають члени домогосподарств з середнім і високим рівнем доходів, сало – з низьким. Виявлено, що на дану обставину має вплив економічний чинник, зокрема рівень ринкових цін. Визначено, що в умовах посилення кризових явищ у країні зростають обсяги споживання сала та низькоґатункової свинини, що знаходить відображення у відповідному співвідношенні цін між ними, а споживачі орієнтуються на самозабезпечення продуктами забою свиней за рахунок особистого селянського господарства та родинних зв’язків.
Description: It is substantiated that the majority of pork is consumed by members of households with medium and high income, and fat is low. It is revealed that economic factor influences this circumstance, in particular the level of market prices. It has been determined that, the consumption of lard and low-grade pork is increasing in the country in the conditions of increasing crisis phenomena, which is reflected in the corresponding price ratio between them, and consumers are oriented towards self-sufficiency of pig slaughter products at the expense of the personal peasant economy and family ties.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4161
metadata.dc.identifier.udc: 338.439.5: 637.564
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
produkciya_svynarstva.pdf684,89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.