Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4158
Назва: Вміст важких металів у м’ясі свиней за згодовування селену
Інші назви: Content of heavy metals in pig meat for selenium feeding
Автори: Пірова, Людмила Вікторовна
Pirova, Liudmyla
Ключові слова: селеніт натрію;органічна сполука селену;м’язова тканина;свині;sodium selenite;an organic compound of selenium;muscle tissue;pigs
Дата публікації: 2015
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Пірова Л.В. Вміст важких металів у м’ясі свиней за згодовування селену / Л.В. Пірова // Генетика, розведення та селекція тварин: актуальні проблеми та перспективи розвитку: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 80-річчю від дня народження видатного вченого-селекціонера, доктора сільськогосподарських наук, професора, члена-кореспондента НААН Басовського Миколи Захаровича.- м. Біла Церква, 10–11 червня 2015 року. – Біла Церква.- 2015. – С. 27.-28..
Короткий огляд (реферат): Вивчено вплив селеніту натрію у дозі селену 0,2 мг/кг сухої речовини та органічної сполуки селену рівнем 0,2; 0,3; 0,4 мг селену в 1 кг сухої речовини на вміст важких металів у м’ясі свиней. Встановлено, що збагачення комбікормів органічними і неорганічними селеновмісними сполуками у дозі 0,2–0,4 мг селену в 1 кг сухої речовини сприяє зниженню вмісту кадмію, свинцю і ртуті у м’ясі свиней. При цьомунайнижчу концентрацію цих елементів у м’язовій тканині відмічено у тварин, до раціонів яких уводили органічну сполуку селену у дозі 0,3–0,4 мг/кг сухої речовини.
Опис: The effect of sodium selenite at a dose of selenium 0.2 mg / kg of dry matter and an organic selenium compound of 0.2 was studied; 0.3; 0.4 mg of selenium in 1 kg of dry matter for the content of heavy metals in pig meat. It has been found that the enrichment of compound feed with organic and inorganic selenium-containing compounds at a dose of 0.2-0.4 mg of selenium per 1 kg of dry matter contributes to a reduction in the content of cadmium, lead and mercury in pig meat. In this case, the lowest concentration of these elements in muscle tissue was observed in animals fed to the diet with an organic selenium compound at a dose of 0.3-0.4 mg / kg of dry matter.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/4158
УДК: 636.4.087.72:637.5:546.3
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vmist_vazhkih.pdf318,64 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.