Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/398
Title: Органолептичні та фізико-хімічні показники масла, виробленого у різні періоди року
Other Titles: Organoleptic and physico-chemical indices oils produced in different periods of the year
Authors: Надточій, Валентина Миколаївна
Nadtochу, Valentyna
Keywords: масло;перетворення високожирних вершків;органолептичні показники;фізико-хімічні показники;термостійкість;кислотність;пероксидне число;butter;heavy cream transformation;organoleptic;physico-chemical properties;thermal stability;acidity;peroxide number;преобразование высокожирных сливок;органолептические показатели;физико-химические показатели;термоустойчивость;кислотность;перекисное число
Issue Date: 2012
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Abstract: За результатами досліджень встановлено вплив пори року на фізико-хімічні показники масла, виробленого методом перетворення високожирних вершків. Масло, вироблене у весняно-літній період, характеризується вищими показниками кислотності та зниженою термостійкістю, ніж в осінньо-зимовий період року. Пероксидне число в маслі знаходилось на рівні 0,093–0,117. According to research the influence of season on physical and chemical properties of oil produced by converting fatty cream. Oil produced in the spring and summer, is characterized by higher rates acidity and low thermal resistance than in autumn and winter. Peroxide number was located at 0,093–0,117. По результатам исследований установлено влияние сезона года на физико-химические показатели масла, произведенного способом преобразования высокожирных сливок. Масло, выработанное в весенне-летний период года, характеризуется высшими показателями кислотности и пониженной термоустойчивостью, нежели в осенне-зимний период года. Перекисное число в масле находилось на уровне 0,093–0,117.
Description: Надточій В.М. Органолептичні та фізико-хімічні показники масла, виробленого у різні періоди року / В.М. Надточій // Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць – Вип. 8 (98). – Біла Церква: БНАУ, 2012. – С. 123–127
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/398
metadata.dc.identifier.udc: УДК 637.2.053.054
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Orhanoleptychni.pdf443,98 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.