Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3639
Title: Ефективність використання у годівлі перепелів соняшникової макухи та препарату «Оллзайм ВЕГПРО»
Other Titles: Efficiency in feeding quail with sunflower cake and "OLLZAYM VEGPRO" preparation
Authors: Михальська, Лариса Павлівна
Mykhalska, Larysa
Царенко, Тарас Михайлович
Tsarenko, Taras
Мельник, Андрій Юрійович
Melnyk, Andriy
Білан, Андрій Валерійович
Bilan, Andrii
Keywords: годівля;перепели;ферментні препарати;соняшниковий шрот;обмін речовин;feeding;quail;enzymes preparation;sunflower cake;metabolism
Issue Date: 2011
Publisher: Білоцерківський національний аграрний університет
Citation: Ефективність використання у годівлі перепелів соняшникової макухи та препарату «Оллзайм ВЕГПРО» / Л.П.Михальська, Т.М.Царенко, А.Ю.Мельник, А.В.Білан // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць .- Біла Церква: БНАУ, 2011 .- Вип.5(82) .- С. 33-36.
Abstract: Використання 30-40 % соняшникової макухи у раціоні 1-30-денних та 20-30 % макухи у раціоні 30-60-денних перепелів не впливає негативно на їх продуктивність. За годівлі 30-60-денних перепелів раціоном з вмістом 30 % макухи у них виникають зміни функціонального стану печінки, про що свідчить вірогідне збільшення показників ендогенних ферментів (АсАт й АлАт) та сечовини у плазмі крові птиці.
Description: Applying 30-40% sunflower cake in the ration of 1-30-days old quals and 20-30% cake in 30-60-days old ones do not affect their productivity negatively. Feeding 30% cake 30-60-days old quail cause changes in functional condition of the liver which is proved by a significant increase in endogenous enzymes (AST and ALAT) and urea in the birds blood plasma.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3639
metadata.dc.identifier.udc: 636.6.087.26.18
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Efektyvnist _vykorystannia.pdf681,67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.