Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3317
Title: Згодовування нетрадиційних кормів та мінерально-вітамінних добавок поросним свиноматкам
Other Titles: Feeding unconventional feeds and mineral-vitamin supplements to sows
Authors: Фесенко, Василь Федорович
Fesenko, Vasily
Каркач, Петро Михайлович
Karkach, Peter
Кузьменко, Петро Іванович
Kuzmenko, Peter
Keywords: свиноматка;годівля;нетрадиційні корми;поліакриламід;мінерально-вітамінні добавки;sow;feeding;unconventional feed;polyacrylamide;mineral and vitamin supplements
Issue Date: 2019
Publisher: Подільський державний аграрно-технічний університет
Citation: Фесенко В.Ф. Згодовування нетрадиційних кормів та мінерально-вітамінних добавок поросним свиноматкам / В.Ф.Фесенко, П.М.Каркач, П.І.Кузьменко // Аграрна наука та освіта в умовах євроінтеграції: Збірник наукових праць міжнародної науково-практичної конференції (20-21 березня 2019 р., м. Кам’янець-Подільський) .- Тернопіль : Крок, 2019.- Ч.1 .- С. 271-273.
Abstract: У тезах висвітлені питання годівлі поросних свиноматок за використання нетрадиційних кормів (поліакриламіду) та мінерально-вітамінних добавок (МВД). Проведено дві серії науково-господарських дослідів на поросних свиноматках. З метою вивчення впливу поліакриламіду та МВД на ріст, розвиток і якість м’яса дослід був продовжений на молодняку свиней від отриманих опоросів. Відмічається збільшення виходу живих поросят, але середня жива маса при відлученні у тварин усіх груп була практично однаковою. Покращується імунітет тварин за рахунок збільшення гаммаглобулінів у білках крові. Введення в раціон поліакриламіду та МВД у період вирощування і відгодівлі молодняку свиней підвищує середньодобові прирости живої маси, сприяє кращому засвоєнню кормів тваринами і не погіршує якість м’яса після забою.
Description: Theses cover feeding of sows with non-traditional feeds (polyacrylamide) and mineral-vitamin supplements (MIA). Two series of scientific and economic experiments on pig sows were conducted. In order to study the effect of polyacrylamide and MIA on growth, development and quality of meat, experiments were continued on young pigs from the obtained farrowing. There was an increase in the output of live pigs, but the average live weight when weaned in animals of all groups was almost the same. Improves animal immunity by increasing gammaglobulins in blood proteins. The introduction into the diet of polyacrylamide and MIA in the period of growing and fattening pigs increases the average daily weight gain, promotes better absorption of animal feed and does not impair the quality of meat after slaughter.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3317
ISBN: 978-617-692-514-9
metadata.dc.identifier.udc: 636.4.084.522
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Zghodovuvannia_netradytsiin.pdf226,44 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.