Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3317
Назва: Згодовування нетрадиційних кормів та мінерально-вітамінних добавок поросним свиноматкам
Інші назви: Feeding unconventional feeds and mineral-vitamin supplements to sows
Автори: Фесенко, Василь Федорович
Fesenko, Vasily
Каркач, Петро Михайлович
Karkach, Peter
Кузьменко, Петро Іванович
Kuzmenko, Peter
Ключові слова: свиноматка;годівля;нетрадиційні корми;поліакриламід;мінерально-вітамінні добавки;sow;feeding;unconventional feed;polyacrylamide;mineral and vitamin supplements
Дата публікації: 2019
Видавництво: Подільський державний аграрно-технічний університет
Бібліографічний опис: Фесенко В.Ф. Згодовування нетрадиційних кормів та мінерально-вітамінних добавок поросним свиноматкам / В.Ф.Фесенко, П.М.Каркач, П.І.Кузьменко // Аграрна наука та освіта в умовах євроінтеграції: Збірник наукових праць міжнародної науково-практичної конференції (20-21 березня 2019 р., м. Кам’янець-Подільський) .- Тернопіль : Крок, 2019.- Ч.1 .- С. 271-273.
Короткий огляд (реферат): У тезах висвітлені питання годівлі поросних свиноматок за використання нетрадиційних кормів (поліакриламіду) та мінерально-вітамінних добавок (МВД). Проведено дві серії науково-господарських дослідів на поросних свиноматках. З метою вивчення впливу поліакриламіду та МВД на ріст, розвиток і якість м’яса дослід був продовжений на молодняку свиней від отриманих опоросів. Відмічається збільшення виходу живих поросят, але середня жива маса при відлученні у тварин усіх груп була практично однаковою. Покращується імунітет тварин за рахунок збільшення гаммаглобулінів у білках крові. Введення в раціон поліакриламіду та МВД у період вирощування і відгодівлі молодняку свиней підвищує середньодобові прирости живої маси, сприяє кращому засвоєнню кормів тваринами і не погіршує якість м’яса після забою.
Опис: Theses cover feeding of sows with non-traditional feeds (polyacrylamide) and mineral-vitamin supplements (MIA). Two series of scientific and economic experiments on pig sows were conducted. In order to study the effect of polyacrylamide and MIA on growth, development and quality of meat, experiments were continued on young pigs from the obtained farrowing. There was an increase in the output of live pigs, but the average live weight when weaned in animals of all groups was almost the same. Improves animal immunity by increasing gammaglobulins in blood proteins. The introduction into the diet of polyacrylamide and MIA in the period of growing and fattening pigs increases the average daily weight gain, promotes better absorption of animal feed and does not impair the quality of meat after slaughter.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3317
ISBN: 978-617-692-514-9
УДК: 636.4.084.522
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Zghodovuvannia_netradytsiin.pdf226,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.