Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3212
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПриліпко, Тетяна Миколаївна-
dc.contributor.authorPrilipko, Tatiana-
dc.contributor.authorБукалова, Наталия Владимировна-
dc.contributor.authorBukalova, Nataliіa-
dc.contributor.authorБогатко, Надежда Михайловна-
dc.contributor.authorBogatko, Nadiіa-
dc.date.accessioned2019-12-16T13:49:45Z-
dc.date.available2019-12-16T13:49:45Z-
dc.date.issued2019-06-
dc.identifier.citationPrylipko T. Development of practical measures and ways of their realization for control, management of dairy raw materials and dairy products in accordance with eu norms / T. Prylipko, N. Bukalova, N. Bogatko // Scientific development and achievements. - London, 2018. - V. 4. - P.28–41.uk_UA
dc.identifier.issn978-1-9993071-0-3-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3212-
dc.descriptionThe basis of the horizontal method of determination in milk and dairy products Listeria monocytogenes - the development of a strategy to improve it using a specific experimental suspension. The basis of the method for detecting salmonella in milk and dairy products is the development of a strategy to improve the horizontal method for detecting salmonella in milk and dairy products by changing the amount of the suspension to be sampled in a ratio of 1: 5 (samples of milk and dairy products) in the amount of 10-11 cm3 ( d) and 50-55 cm3 of the previous concentration of the medium. The method of coagulase-positive detection of staphylococci in milk and dairy products is aimed at developing a strategy for improving the horizontal method for detecting coagulase-positive x staphylococci in milk and milk products by changing the amount used experimental suspension, which is prepared in a ratio of 1: 5 (samples of milk and dairy products in quantities of 10-11 cm 3 (d) and 50-55 cm3 selective pre-concentration environment The results obtained were stable and reliable, therefore these indicators can be used to monitor the safety of milk and dairy products. In addition, the methods used in our research are easy to use, economical and their results give definite information on the safety of products.uk_UA
dc.description.abstractОснова горизонтального методу визначення в молоці та молочних продуктах Listeria monocytogenes - розробка стратегії поліпшення його з використанням певної дослідної суспензії. Основу методу виявлення сальмонел в молоці та молочних продуктах э розробка стратегії для поліпшення горизонтального методу виявлення сальмонел у молоці і молочних продуктах шляхом зміни кількості досліджуваної суспензії, яку готують у співвідношенні 1:5 (зразки молока і молочних продуктів) в кількості 10-11 см3 (d) і 50-55 см3 попередньої концентрації середовища. Метод виявлення коагулазо-позитивних стафілококів у молоці та молочних продуктах спрямований на розробку стратегії поліпшення горизонтального методу виявлення коагулазо-позитивних стафілококів у молоці та молочних продуктах шляхом зміни кількості використовуваної дослідної суспензії, яку готують у співвідношенні 1:5 (зразки молока і молочних продуктів в кількості 10-11 см3 (d) і 50-55 см3 попередньої концентрація селективного середовища Отримані результати були стійкими і надійними, тому ці показники можна використовувати для моніторингу безпеки молока та молочних продуктів. Крім того, застосовувані методи в наших дослідженнях прості у використанні, економічні та їхні результати дають визначувану інформацію про безпечність продукції. Основа горизонтального метода определения в молоке и молочных продуктах Listeria monocytogenes - разработка стратегии улучшения его с использованием определенной исследовательской суспензии. Основу метода выявления сальмонелл в молоке и молочных продуктах э разработка стратегии для улучшения горизонтального метода выявления сальмонелл в молоке и молочных продуктах путем изменения количества исследуемой суспензии, которую готовят в соотношении 1: 5 (образцы молока и молочных продуктов) в количестве 10-11 см3 ( d) и 50-55 см3 предварительной концентрации срелы. Метод обнаружения коагулазо-позитивных стафилококков в молоке и молочных продуктах направлен на разработку стратегии улучшения горизонтального метода выявления коагулазо-позитивных стафилококков в молоке и молочных продуктах путем изменения количества используемой исследовательской суспензии, которую готовят в соотношении 1: 5 (образцы молока и молочных продуктов) в количестве 10-11 см3 (d) и 50-55 см3 предыдущей концентрация селективной среды. Полученные результаты были устойчивыми и надежными, поэтому эти показатели можно использовать для мониторинга безопасности молока и молочных продуктов. Кроме того, применяемые методы в наших исследованиях просты в использовании, экономические и их результаты дают определяемую информацию о безопасности продукции.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectmilkuk_UA
dc.subjectdairy productsuk_UA
dc.subjecthorizontal method of determination of microorganismsuk_UA
dc.subjectListeria monocytogenesuk_UA
dc.subjectsalmonellauk_UA
dc.subjectcoagulase positive staphylococciuk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectмолочні продуктиuk_UA
dc.subjectгоризонтальний метод визначення мікроорганізмівuk_UA
dc.subjectListeria monocytogenesuk_UA
dc.subjectсальмонелиuk_UA
dc.subjectкоагулазо-позитивні стафілококиuk_UA
dc.subjectбезпечністьuk_UA
dc.subjectмолокоuk_UA
dc.subjectмолочные продуктыuk_UA
dc.subjectгоризонтальный метод определения микроорганизмовuk_UA
dc.subjectListeria monocytogenesuk_UA
dc.subjectсальмонеллыuk_UA
dc.subjectкоагулазо-положительные стафилококкиuk_UA
dc.subjectбезопасностьuk_UA
dc.titleDevelopment of practical measures and ways of their realization for control, management of dairy raw materials and dairy products in accordance with eu normsuk_UA
dc.title.alternativeРозробка практичних заходів та шляхів їх реалізації для контролю, управління молочною сировиною та молочними продуктами відповідно до норм ЄСuk_UA
dc.title.alternativeРазработка практических мероприятий и путей их реализации для контроля, управления молочный сырьем и молочными продуктами соответственно норм ЕСuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc619:614.31:637.12/3uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
development_of_practical_measures_.pdf249,3 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.