Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3211
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПриліпко, Тетяна Миколаївна-
dc.contributor.authorPrilipko, Tatiana-
dc.contributor.authorБукалова, Наталія Володимирівна-
dc.contributor.authorBukalova, Nataliіa-
dc.contributor.authorБогатко, Надія Михайлівна-
dc.contributor.authorBogatko, Nadiіa-
dc.date.accessioned2019-12-16T13:41:46Z-
dc.date.available2019-12-16T13:41:46Z-
dc.date.issued2018-09-
dc.identifier.citationPrylipko T. Improvement strategies for gorizontal methods of bacteriological study of milk: Scientific monograph / T. Prylipko , N.Bucalova, N.Bogatko // Scientific Achievements in environmental and life science. – Krakow, 2018. – Р. 6−19.uk_UA
dc.identifier.issnISBN 978-83-65180-20-9-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3211-
dc.description.Обов'язкові мікробіологічні критерії повинні застосовуватися тільки стосовно певних продуктів або в тих точках харчового ланцюга, де не може бути застосовані інші, більш ефективні. Як і в випадках, коли очікується, що мікробіологічні критерії підвищать ступінь захисту, що пропонується споживачеві. Мікроорганізми, які складають компоненти критеріїв, повинні бути загальновизнані, наприклад патогени або індикаторні організми, які стосуються конкретних харчових продуктів і технологічних процесів. Отримані результати з точки зору використання удосконаленого методу виявлення Listeria monocytogenes, Salmonella і коагулазо-позитивних стафілококів у молоці і молочних продуктах було стійким і достовірним, тому ці дані можуть бути використані за оцінки безпеки молока та молочних продуктів. Крім того, слід зазначити, що методики прості, економічні у виконанні та їх результати дають достовірні показники безпеки. Микроорганизмы, которые составляют компоненты критериев, должны быть общепризнанные, например, патогены или индикаторные организмы, которые касаются конкретных пищевых продуктов и технологических процессов. Полученные результаты с точки зрения использования усовершенствованного метода выявления Listeria monocytogenes, Salmonella и коагулазо-положительных стафилококков в молоке и молочных продуктах было устойчивым и достоверным, поэтому эти данные могут быть использованы при оценке безопасности молока и молочных продуктов. Кроме того, следует отметить, что методики просты, экономичны в исполнении и их результаты дают достоверные показатели безопасности.uk_UA
dc.description.abstractCompulsory microbiological criteria should be applied only in relation to those products or in those points of the food chain, which cannot be applied to other, more efficient ones. As well as in the cases, when the microbiological criteria is expected to increase the protection degree offered to the consumer. Microorganisms that make up the components of the criteria must be generally recognized, for example pathogens or indicator organisms that concern the specific food products and technological processes. The obtained results in terms ofusing the improved method sof Listeria monocytogenes, Salmonella and coagulase-positive Staphylococcus detection in milk and dairy products were steady and authentic, so these figures can be used in evaluating the safety of milk and dairy products. In addition, it should be noted that the techniques are simple, economical in execution and its results give certain quality indicators.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectmicrobiological criteriauk_UA
dc.subjectsafetyuk_UA
dc.subjectfooduk_UA
dc.subjectHACCPuk_UA
dc.subjecttechnological processesuk_UA
dc.subjectoperators of the market of food productsuk_UA
dc.subjectмікробіологічні критеріїuk_UA
dc.subjectбезпекаuk_UA
dc.subjectпродукти харчуванняuk_UA
dc.subjectтехнологічні процесиuk_UA
dc.subjectоператори ринку продуктів харчуванняuk_UA
dc.subjectмикробиологические критерииuk_UA
dc.subjectбезопасностьuk_UA
dc.subjectпродукты питанияuk_UA
dc.subjectтехнологические процессыuk_UA
dc.subjectоператоры рынка продуктов питанияuk_UA
dc.titleImprovement strategies for gorizontal methods of bacteriological study of milkuk_UA
dc.title.alternativeУдосконалення горизонтальних методів бактеріологічного дослідження молокаuk_UA
dc.title.alternativeУсовершенствование горизонтальных методов бактериологического исследования молокаuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc619:614.31:637.12/3uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Usovershenstvovanie_gorizontal'nyh_metodov_bakteriologicheskogo_issledovanija_moloka.pdf448,23 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.