Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3181
Назва: Вплив технології підготовки корів до доїння на установах типу" Карусель" і" Паралель" на процес молоковіддачі
Інші назви: The influence of the technology of preparing cows for milking on installations such as "Carousel" and "Parallel" on the milk yield process
Автори: Луценко, Марія Михайлівна
Lutsenko, Mariia
Галай, Оксана Юріївна
Galay, Oksana
Ключові слова: інноваційні технології;високопродуктивні доїльні установки;процес молоковіддачі;якість молока;innovative technologies;high-performance milking plants;milk yield process;milk quality
Дата публікації: 2018
Видавництво: Миколаївський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Луценко М.М. Вплив технології підготовки корів до доїння на установах типу" Карусель" і" Паралель" на процес молоковіддачі / М.М.Луценко, О.Ю.Галай // Вісник аграрної науки Причорномор’я:збірник наукових праць .– 2018 .– Вип. 4. - С. 101-105.
Короткий огляд (реферат): Проведеними дослідженнями з оцінки впливу технології підготовки корів до доїння на цих установках встановлено, що загальний час підготовки корів до доїння на установці типу «Карусель» (17,4 с) недостатній для повноцінної реалізації рефлексу молоковіддачі; про що свідчить інтенсивність виведення молока в першу хвилину доїння, яка знаходиться на рівні 1,93 кг/хв проти 3,75 кг/хв на установці типу «Паралель». За перші три хвилини доїння надій молока на установці типу «Паралель» складає 8,46 кг проти 7,11 кг на установці «Карусель». Висока інтенсивність реалізації рефлексу молоковіддачі на установці типу «Паралель» забезпечує отримання молока високої жирності (4,0 проти 3,6 %).Встановлено, що обидва типи доїльних установок забезпечують надзвичайно високу якість молока як за бактеріальним обсіменінням, так і за кількістюсоматичних клітин, яке належитьить до ґатунку «екстра». Технологія підготовки корів до доїння і технологія доїння на установці типу «Карусель» потребує корегування.
Опис: Studies conducted to assess the impact of the technology for preparing cows for milking on these types of plants have established that the total time for preparing cows for milking at a Carousel installation (17.4 s) is not sufficient to fully implement the milk transfer reflex; as evidenced by the intensity of milk removal in the first minute of milking, which is at the level of 1.93 kg / min versus 3.75 kg / min at the installation of the “Parallel” type. In the first three minutes of milking, milk yield on a parallel unit is 8.46 kg versus 7.11 kg on a Carousel plant. The high intensity of the realization of the milk reflexof milk production at the installation of the “Parallel” type ensures the production of high fat milk (4.0% versus 3.6%).It has been established that both types of milking plants provide extremely high-quality milk, both for bacterial insemination and for the number of somatic cells, which belongs to the "extra" brand. The technology of preparing cows for milking in a "Carousel" installation needs to be adjusted
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3181
ISSN: 2411-9199 (Online)
2313-092X (Print)
УДК: 636.2.034:637.11
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vpliv_tehnologii.pdf356,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.