Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3181
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛуценко, Марія Михайлівна-
dc.contributor.authorLutsenko, Mariia-
dc.contributor.authorГалай, Оксана Юріївна-
dc.contributor.authorGalay, Oksana-
dc.date.accessioned2019-12-16T07:43:47Z-
dc.date.available2019-12-16T07:43:47Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationЛуценко М.М. Вплив технології підготовки корів до доїння на установах типу" Карусель" і" Паралель" на процес молоковіддачі / М.М.Луценко, О.Ю.Галай // Вісник аграрної науки Причорномор’я:збірник наукових праць .– 2018 .– Вип. 4. - С. 101-105.uk_UA
dc.identifier.issn2411-9199 (Online)-
dc.identifier.issn2313-092X (Print)-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/3181-
dc.descriptionStudies conducted to assess the impact of the technology for preparing cows for milking on these types of plants have established that the total time for preparing cows for milking at a Carousel installation (17.4 s) is not sufficient to fully implement the milk transfer reflex; as evidenced by the intensity of milk removal in the first minute of milking, which is at the level of 1.93 kg / min versus 3.75 kg / min at the installation of the “Parallel” type. In the first three minutes of milking, milk yield on a parallel unit is 8.46 kg versus 7.11 kg on a Carousel plant. The high intensity of the realization of the milk reflexof milk production at the installation of the “Parallel” type ensures the production of high fat milk (4.0% versus 3.6%).It has been established that both types of milking plants provide extremely high-quality milk, both for bacterial insemination and for the number of somatic cells, which belongs to the "extra" brand. The technology of preparing cows for milking in a "Carousel" installation needs to be adjusteduk_UA
dc.description.abstractПроведеними дослідженнями з оцінки впливу технології підготовки корів до доїння на цих установках встановлено, що загальний час підготовки корів до доїння на установці типу «Карусель» (17,4 с) недостатній для повноцінної реалізації рефлексу молоковіддачі; про що свідчить інтенсивність виведення молока в першу хвилину доїння, яка знаходиться на рівні 1,93 кг/хв проти 3,75 кг/хв на установці типу «Паралель». За перші три хвилини доїння надій молока на установці типу «Паралель» складає 8,46 кг проти 7,11 кг на установці «Карусель». Висока інтенсивність реалізації рефлексу молоковіддачі на установці типу «Паралель» забезпечує отримання молока високої жирності (4,0 проти 3,6 %).Встановлено, що обидва типи доїльних установок забезпечують надзвичайно високу якість молока як за бактеріальним обсіменінням, так і за кількістюсоматичних клітин, яке належитьить до ґатунку «екстра». Технологія підготовки корів до доїння і технологія доїння на установці типу «Карусель» потребує корегування.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherМиколаївський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectінноваційні технологіїuk_UA
dc.subjectвисокопродуктивні доїльні установкиuk_UA
dc.subjectпроцес молоковіддачіuk_UA
dc.subjectякість молокаuk_UA
dc.subjectinnovative technologiesuk_UA
dc.subjecthigh-performance milking plantsuk_UA
dc.subjectmilk yield processuk_UA
dc.subjectmilk qualityuk_UA
dc.titleВплив технології підготовки корів до доїння на установах типу" Карусель" і" Паралель" на процес молоковіддачіuk_UA
dc.title.alternativeThe influence of the technology of preparing cows for milking on installations such as "Carousel" and "Parallel" on the milk yield processuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.034:637.11uk_UA
dc.identifier.doi10.31521/2313-092X/2018-4(100)-15-
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vpliv_tehnologii.pdf356,66 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.