Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2821
Title: Мікроміцети зерна пшениці в Україні
Other Titles: Wheat grain micromycetes in Ukraine
Authors: Островський, Денис Миколайович
Ostrovsky, Denis
Keywords: КУО;мікобіота;мікроміцети;мікотоксини;Aspergillus;Alternaria;Mucor;Penicillium;Phoma;Mycelia
Issue Date: 2019
Publisher: БНАУ
Citation: Островський Д.М. Мікроміцети зерна пшениці в Україні / Д.М. Островський // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. "Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту: Актуальні проблеми ветеринарної медицини" ( БНАУ, 31 жовтня 2019 р.). - Біла Церква, 2019. - С.40-41.
Abstract: Пшениця (Triticum aestivum L.) – одна з найважливіших серед сільськогосподарських харчових і кормових культур з моменту її створення, основа для харчування людини і має величезне економічне значення в усьому світі. Нині відомо більше 300 видів грибівпродуцентів мікотоксинів. Особливо небезпечними серед них вважають гриби родів Aspergillus, Fusarium та Penicillium.
Description: Wheat (Triticum aestivum L.) is one of the most important among the agricultural food and feed crops since its creation, the basis for human nutrition and has of enormous economic value worldwide. Currently, more than 300 species of fungi are known to produce mycotoxins. Particularly dangerous among them are mushrooms of the genus Aspergillus, Fusarium and Penicillium.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2821
metadata.dc.identifier.udc: 619:616–071:579:616.992.28:636.085
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
mikromicety_zerna.pdf461,81 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.