Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2588
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ibatullin, Marat | - |
dc.contributor.author | Ібатуллін, Марат Ільдусович | - |
dc.contributor.author | Varchenko, Olga | - |
dc.contributor.author | Варченко, Ольга Миронівна | - |
dc.contributor.author | Svynous, Ivan | - |
dc.contributor.author | Свиноус, Іван Вікторович | - |
dc.contributor.author | Klymchuk, Oleksandr | - |
dc.contributor.author | Климчук, Олександр Васильович | - |
dc.contributor.author | Drahan, Oksana | - |
dc.contributor.author | Драган, Оксана Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Herasymenko, Iryna | - |
dc.contributor.author | Герасименко, Ірина Олександрівна | - |
dc.date.accessioned | 2019-10-21T09:54:31Z | - |
dc.date.available | 2019-10-21T09:54:31Z | - |
dc.date.issued | 2019 | - |
dc.identifier.citation | Factors of ensuring the competitiveness of Ukraine’s pig breeding production in external markets / M. Ibatullin, O. Varchenko, I. Svynous and at. // Agricultural Science and Practice. - 2019. - Vol. 6. - No. 2. - P. 29-46. | uk_UA |
dc.identifier.issn | 2312-3370 | - |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2588 | - |
dc.description | Розроблено та апробовано методику двокритеріального аналізу стану внутрішнього ринку м’ясопродукції на основі використання показників продовольчої безпеки та міжнародної конкурентоспроможності, що сприятиме проведенню комплексної оцінки позицій окремих видів продукції на зовнішньому ринку. Модель двокритеріального аналізу дозволяє обґрунтувати дієві інструменти державного регулювання та захисту відповідного ринку продукції. Методика двокритеріального аналізу м’ясопродукції має універсальний характер, тобто може бути використаною для визначення позицій на зовнішньому ринку для різних товарних груп. Результати оцінювання конкурентоспроможності основних видів м’ясної продукції – свинини, яловичини та м’яса птиці – дозволили встановити відсутність конкурентних переваг на зовнішніх ринках продукції свинарства та недостатню продовольчу незалежність. Систематизовано стримувальні чинники нарощення експорту свинини, які об’єднано в три основні групи: технологічні; нормативно-правові; ветеринарні та напрями їх усунення. Розроблено заходи щодо створення сприятливого експортно-інституціонального середовища та запропоновано основні напрями підтримки експорту вітчизняної продукції свинарства. | uk_UA |
dc.description.abstract | The method of two-criteria analysis of the status of domestic market for meat products based on the indices of food safety and international competitiveness has been developed and tested which will promote complex estimation of positions of some kinds of commodities in external market. The model of two-criteria analysis allows substantiating effective instruments of state regulation and protecting the relevant market of products. The method of two-criteria analysis of meat products is universal, i.e. it may be used to determine the positions of different commodity groups in the external market. The evaluation of competitiveness of the main kinds of meat products – pork, beef and poultry meat – demonstrated the absence of competitive advantages of pig breeding production in external markets and insuffi cient food independence. The factors, restraining the expansion of pork export, were systematized and divided into three main groups: technological; normative and regulatory; veterinary, and the ways of eliminating them were specifi ed. The measures of creating favorable export-institutional environment were elaborated and the main directions of supporting export of domestic pig breeding production were suggested. | uk_UA |
dc.language.iso | en | uk_UA |
dc.publisher | Національна академія аграрних наук України | uk_UA |
dc.subject | competitive advantages | uk_UA |
dc.subject | конкурентні переваги | uk_UA |
dc.subject | trade advantages | uk_UA |
dc.subject | торговельні переваги | uk_UA |
dc.subject | export | uk_UA |
dc.subject | експорт | uk_UA |
dc.subject | import | uk_UA |
dc.subject | імпорт | uk_UA |
dc.subject | pig breeding production | uk_UA |
dc.subject | продукція свинарства | uk_UA |
dc.subject | export credit agency | uk_UA |
dc.subject | експортнокредитні агентства | uk_UA |
dc.subject | export promotion | uk_UA |
dc.subject | підтримка експорту | uk_UA |
dc.subject | export infrastructure | uk_UA |
dc.subject | інфраструктура експорту | uk_UA |
dc.title | Factors of ensuring the competitiveness of Ukraine’s pig breeding production in external markets | uk_UA |
dc.title.alternative | Чинники забезпечення конкурентоспроможності продукції свинарства України на зовнішніх ринках | uk_UA |
dc.type | Стаття | uk_UA |
dc.identifier.udc | 330.131.7:636.2.034 (477) | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
factors_of_ensuring.pdf | 890,05 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.