Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2532
Назва: | Аналіз відповідності показників якості вітчизняного меду міжнародним вимогам |
Інші назви: | Analysis of compliance of domestic honey quality indicators with international requirements |
Автори: | Хіцька, Оксана Анатоліївна Khitska, Oksana |
Ключові слова: | мед;якість;національний стандарт;директива ЄС;стандарт Codex Alimentarius Commission;honey;quality;national standard;EU directive;the Codex Alimentarius Commission standard |
Дата публікації: | 2018 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Хіцька О.А. Аналіз відповідності показників якості вітчизняного меду міжнародним вимогам / О.А. Хіцька // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. " Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту: Сучасний розвиток ветеринарної медицини та технологій тваринництва " ( БНАУ, 27-28 вересня 2018 р.). - Біла Церква, 2018. - С.36-38. |
Короткий огляд (реферат): | Середній показник масової частки води становив у меді з білої акації – 15,4 %, гречаному – 18,0, соняшниковому – 20,0 та липовому – 18,8 %. Кислотність меду з білої акації склала 37,0 мекв.NaOH/кг, гречаного – 38,5, соняшникового – 37,3 та липового – 18,8 37 мекв.NaOH/кг. Діастазне число меду з білої акації становило 18 од. Готе, гречаного – 12,0, соняшникового – 16,0 та липового – 18,8 од. Готе. Масова частка відновлюваних цукрів у меді з білої акації в середньому склала 82,5 %; гречаному – 75,6; соняшниковому – 85,4 та липовому – 75,75 %. Фізико-хімічні показники різних видів досліджуваного меду відповідали вимогам державного стандарту, європейської директиви та стандарту Codex Alimentarius. |
Опис: | The average mass fraction of water was in white acacia honey - 15.4%, to buckwheat - 18.0, sunflower - 20.0 and lime - 18.8%. Acidity of honey from white acacia amounted to 37.0 meq.NaOH / kg, buckwheat - 38.5, sunflower - 37.3 and lime - 18.8 37 meq.NaOH / kg. The white acacia diastase honey was 18 units. Gothic, buckwheat - 12.0, sunflower - 16.0 and lime - 18.8 units. Goth. Mass fraction of recoverable sugars in honey from white acacia averaged 82.5%; buckwheat - 75.6; sunflower - 85.4 and lime - 75.75%. Physicochemical indicators of different types of tested honey met the requirements state standard, European directive and Codex Alimentarius standard. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2532 |
УДК: | 006.015.5/.8:638.16 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
analiz_vidpovidnosti.pdf | 356,34 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.