Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2532
Title: Аналіз відповідності показників якості вітчизняного меду міжнародним вимогам
Other Titles: Analysis of compliance of domestic honey quality indicators with international requirements
Authors: Хіцька, Оксана Анатоліївна
Khitska, Oksana
Keywords: мед;якість;національний стандарт;директива ЄС;стандарт Codex Alimentarius Commission;honey;quality;national standard;EU directive;the Codex Alimentarius Commission standard
Issue Date: 2018
Publisher: БНАУ
Citation: Хіцька О.А. Аналіз відповідності показників якості вітчизняного меду міжнародним вимогам / О.А. Хіцька // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. " Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту: Сучасний розвиток ветеринарної медицини та технологій тваринництва " ( БНАУ, 27-28 вересня 2018 р.). - Біла Церква, 2018. - С.36-38.
Abstract: Середній показник масової частки води становив у меді з білої акації – 15,4 %, гречаному – 18,0, соняшниковому – 20,0 та липовому – 18,8 %. Кислотність меду з білої акації склала 37,0 мекв.NaOH/кг, гречаного – 38,5, соняшникового – 37,3 та липового – 18,8 37 мекв.NaOH/кг. Діастазне число меду з білої акації становило 18 од. Готе, гречаного – 12,0, соняшникового – 16,0 та липового – 18,8 од. Готе. Масова частка відновлюваних цукрів у меді з білої акації в середньому склала 82,5 %; гречаному – 75,6; соняшниковому – 85,4 та липовому – 75,75 %. Фізико-хімічні показники різних видів досліджуваного меду відповідали вимогам державного стандарту, європейської директиви та стандарту Codex Alimentarius.
Description: The average mass fraction of water was in white acacia honey - 15.4%, to buckwheat - 18.0, sunflower - 20.0 and lime - 18.8%. Acidity of honey from white acacia amounted to 37.0 meq.NaOH / kg, buckwheat - 38.5, sunflower - 37.3 and lime - 18.8 37 meq.NaOH / kg. The white acacia diastase honey was 18 units. Gothic, buckwheat - 12.0, sunflower - 16.0 and lime - 18.8 units. Goth. Mass fraction of recoverable sugars in honey from white acacia averaged 82.5%; buckwheat - 75.6; sunflower - 85.4 and lime - 75.75%. Physicochemical indicators of different types of tested honey met the requirements state standard, European directive and Codex Alimentarius standard.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2532
metadata.dc.identifier.udc: 006.015.5/.8:638.16
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
analiz_vidpovidnosti.pdf356,34 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.