Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2518
Title: | Критерії оцінки безпечності та якості м’яса птиці |
Other Titles: | Criteria for evaluating the safety and quality of poultry meat |
Authors: | Лясота, Василь Петрович Lyasota, Vasily Богатко, Надія Михайлівна Bogatko, Nadiіa Букалова, Наталія Володимирівна Bukalova, Natalia Мельник, Андрій Юрійович Melnyk, Andriy Богатко, Леонід Мечиславович Bogatko, Leonid |
Keywords: | м’ясо птиці;курчата-бройлери;харчова добавка;якість;безпечність;poultry meat;broiler chickens;nutritional supplement;quality;safety |
Issue Date: | 2018 |
Publisher: | БНАУ |
Citation: | Критерії оцінки безпечності та якості м’яса птиці / В.П. Лясота, Н.М. Богатко, Н.В. Букалова та ін. // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. " Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту: Сучасний розвиток ветеринарної медицини та технологій тваринництва " ( БНАУ, 27-28 вересня 2018 р.). - Біла Церква, 2018. - С.24-25. |
Abstract: | За вгодованістю тушки курчат-бройлерів відповідали першій категорії вгодованості (Сlass «А»). встановлені показники якості та безпечності м’яса курчат бройлерів за згодовування птиці кормовою добавкою «Пробікс»: масова частка води – 73,48±3,27 %; жиру – 1,39±0,19 %; білка – 24,13±2,21 %, сухої речовини – 26,50±2,68 %; золи – 1,04±0,14%. За дегустаційним оцінюванням грудні м’язи курчат-бройлерів становили 4,96±0,12 балів. Важливим критерієм безпечності м’яса птиці є його бактеріологічні показники. Кількість МАФАнМ (1,27±0,11)×103 КУО/г у м’язах курчат-бройлерів не перевищувала допустимих рівнів, установлених нормативно-правовими актами України. БГКП та патогенних мікроорганізмів роду Salmonella, Staphylococcus aureus, L. monocytogenes у м’ясі птиці не виявлено. |
Description: | By fattening carcasses of broiler chickens corresponded to the first category of fattening (Glass "AND"). established quality and safety performance of broiler chickens for fattening poultry feed additive "Prolix": mass fraction of water - 73,48 ± 3,27%; fat - 1,39 ± 0,19%; protein - 24.13 ± 2.21%, dry matter - 26.50 ± 2.68%; ash - 1.04 ± 0.14%. Tasting estimation of the breast muscles of broiler chickens was 4.96 ± 0.12 points. An important criterion the safety of poultry meat is its bacteriological characteristics. Number of MAFAnM (1.27 ± 0.11) × 103 CFU / g in broiler chickens did not exceed tolerable levels, statutory acts of Ukraine. BGKP and pathogens the genus Salmonella, Staphylococcus aureus, L. monocytogenes has not been detected in poultry meat. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2518 |
metadata.dc.identifier.udc: | 619:614.31:637.54 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
kryterii'_ocinky_bezpechnosti.pdf | 344,73 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.