Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2518
Title: Критерії оцінки безпечності та якості м’яса птиці
Other Titles: Criteria for evaluating the safety and quality of poultry meat
Authors: Лясота, Василь Петрович
Lyasota, Vasily
Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Мельник, Андрій Юрійович
Melnyk, Andriy
Богатко, Леонід Мечиславович
Bogatko, Leonid
Keywords: м’ясо птиці;курчата-бройлери;харчова добавка;якість;безпечність;poultry meat;broiler chickens;nutritional supplement;quality;safety
Issue Date: 2018
Publisher: БНАУ
Citation: Критерії оцінки безпечності та якості м’яса птиці / В.П. Лясота, Н.М. Богатко, Н.В. Букалова та ін. // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. " Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту: Сучасний розвиток ветеринарної медицини та технологій тваринництва " ( БНАУ, 27-28 вересня 2018 р.). - Біла Церква, 2018. - С.24-25.
Abstract: За вгодованістю тушки курчат-бройлерів відповідали першій категорії вгодованості (Сlass «А»). встановлені показники якості та безпечності м’яса курчат бройлерів за згодовування птиці кормовою добавкою «Пробікс»: масова частка води – 73,48±3,27 %; жиру – 1,39±0,19 %; білка – 24,13±2,21 %, сухої речовини – 26,50±2,68 %; золи – 1,04±0,14%. За дегустаційним оцінюванням грудні м’язи курчат-бройлерів становили 4,96±0,12 балів. Важливим критерієм безпечності м’яса птиці є його бактеріологічні показники. Кількість МАФАнМ (1,27±0,11)×103 КУО/г у м’язах курчат-бройлерів не перевищувала допустимих рівнів, установлених нормативно-правовими актами України. БГКП та патогенних мікроорганізмів роду Salmonella, Staphylococcus aureus, L. monocytogenes у м’ясі птиці не виявлено.
Description: By fattening carcasses of broiler chickens corresponded to the first category of fattening (Glass "AND"). established quality and safety performance of broiler chickens for fattening poultry feed additive "Prolix": mass fraction of water - 73,48 ± 3,27%; fat - 1,39 ± 0,19%; protein - 24.13 ± 2.21%, dry matter - 26.50 ± 2.68%; ash - 1.04 ± 0.14%. Tasting estimation of the breast muscles of broiler chickens was 4.96 ± 0.12 points. An important criterion the safety of poultry meat is its bacteriological characteristics. Number of MAFAnM (1.27 ± 0.11) × 103 CFU / g in broiler chickens did not exceed tolerable levels, statutory acts of Ukraine. BGKP and pathogens the genus Salmonella, Staphylococcus aureus, L. monocytogenes has not been detected in poultry meat.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2518
metadata.dc.identifier.udc: 619:614.31:637.54
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
kryterii'_ocinky_bezpechnosti.pdf344,73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.