Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2518
Назва: Критерії оцінки безпечності та якості м’яса птиці
Інші назви: Criteria for evaluating the safety and quality of poultry meat
Автори: Лясота, Василь Петрович
Lyasota, Vasily
Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Мельник, Андрій Юрійович
Melnyk, Andriy
Богатко, Леонід Мечиславович
Bogatko, Leonid
Ключові слова: м’ясо птиці;курчата-бройлери;харчова добавка;якість;безпечність;poultry meat;broiler chickens;nutritional supplement;quality;safety
Дата публікації: 2018
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Критерії оцінки безпечності та якості м’яса птиці / В.П. Лясота, Н.М. Богатко, Н.В. Букалова та ін. // Матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. " Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту: Сучасний розвиток ветеринарної медицини та технологій тваринництва " ( БНАУ, 27-28 вересня 2018 р.). - Біла Церква, 2018. - С.24-25.
Короткий огляд (реферат): За вгодованістю тушки курчат-бройлерів відповідали першій категорії вгодованості (Сlass «А»). встановлені показники якості та безпечності м’яса курчат бройлерів за згодовування птиці кормовою добавкою «Пробікс»: масова частка води – 73,48±3,27 %; жиру – 1,39±0,19 %; білка – 24,13±2,21 %, сухої речовини – 26,50±2,68 %; золи – 1,04±0,14%. За дегустаційним оцінюванням грудні м’язи курчат-бройлерів становили 4,96±0,12 балів. Важливим критерієм безпечності м’яса птиці є його бактеріологічні показники. Кількість МАФАнМ (1,27±0,11)×103 КУО/г у м’язах курчат-бройлерів не перевищувала допустимих рівнів, установлених нормативно-правовими актами України. БГКП та патогенних мікроорганізмів роду Salmonella, Staphylococcus aureus, L. monocytogenes у м’ясі птиці не виявлено.
Опис: By fattening carcasses of broiler chickens corresponded to the first category of fattening (Glass "AND"). established quality and safety performance of broiler chickens for fattening poultry feed additive "Prolix": mass fraction of water - 73,48 ± 3,27%; fat - 1,39 ± 0,19%; protein - 24.13 ± 2.21%, dry matter - 26.50 ± 2.68%; ash - 1.04 ± 0.14%. Tasting estimation of the breast muscles of broiler chickens was 4.96 ± 0.12 points. An important criterion the safety of poultry meat is its bacteriological characteristics. Number of MAFAnM (1.27 ± 0.11) × 103 CFU / g in broiler chickens did not exceed tolerable levels, statutory acts of Ukraine. BGKP and pathogens the genus Salmonella, Staphylococcus aureus, L. monocytogenes has not been detected in poultry meat.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2518
УДК: 619:614.31:637.54
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
kryterii'_ocinky_bezpechnosti.pdf344,73 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.