Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2465
Title: Якість як основа підвищення ефективності виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах
Other Titles: Quality as the basis of heightening production efficiency of milk in agricultural factories
Authors: Радько, Віталій Іванович
Radko, Vitalii
Свиноус, Іван Вікторович
Svynous, Ivan
Микитюк, Дмитро Миколайович
Mykytiuk, Dmytro
Keywords: якість;quality;молоко;milk;сільськогосподарські підприємства;agricultural enterprises;контроль;control;інтенсифікація;intensification
Issue Date: 2016
Publisher: Національна академія аграрних наук України
Citation: Радько В. І. Якість як основа підвищення ефективності виробництва молока в сільськогосподарських підприємствах / В. І. Радько, І. В. Свиноус, Д. М. Микитюк // Вісник аграрної науки. - 2016. - № 1. - С. 61-65.
Abstract: З метою оцінювання ефективності функціонування інтегрованої системи управління якістю та безпекою молока доцільно використати систему виробничо-економічних показників (структура виробництва молока за сортами, рентабельність тощо) та критеріїв, які характеризують якість управління й організацію виробничого процесу (відповідальність персоналу за якість, дієвість заходів щодо усунення або мінімізації негативного прояву та ін.). Запропонований підхід до оцінювання дієвості системи управління якістю виробництва молока передбачає використання багатокритеріальної оцінки на основі таких показників, як якість і безпека продукції, характеристика внутрішнього середовища підприємства, окупність запровадженої системи та ін. Її застосування дасть можливість об’єктивно оцінити функціонування системи стосовно виконання визначених вимог до процесу виробництва продукції відповідної якості. Отже, якість молока є однією з найважливіших підцілей інтенсифікації, чинником підвищення ефективності виробництва молока та конкурентоспроможності продукції молочного тваринництва.
Description: In order to evaluate the performance of the integrated management system quality and safety of milk, it is advisable to use a system of production and economic indicators (structure of milk production by variety, profitability, etc.) and criteria, which characterize the quality of management and organization of the production process (responsibility staff for quality, effectiveness measures elimination or minimization of negative manifestation etc.). An approach to evaluation is proposed the efficiency of the milk production quality management system involves the use multicriteria assessment based on such indicators such as quality and safety of products, characteristics of the internal environment of the enterprise, payback of the implemented system, etc. Its application will enable objectively evaluate the functioning of the system regarding the fulfillment of certain requirements for the process of production of products of appropriate quality. Therefore, milk quality is one of the most important goals of intensification, a factor in improving the efficiency of milk production. and the competitiveness of dairy products.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2465
metadata.dc.identifier.udc: 631.15:637.12002.001.6
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
yakist_moloka.pdf183,68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.