Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2413
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorPlivachuk, Olena-
dc.contributor.authorПлівачук, Олена Павлівна-
dc.contributor.authorDubin, Olexandr-
dc.contributor.authorДубін, Олександр Миколайович-
dc.contributor.authorDyman Димань, Tatyana-
dc.contributor.authorДимань, Димань-
dc.date.accessioned2019-07-24T07:50:22Z-
dc.date.available2019-07-24T07:50:22Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationPlivachuk O. Effect of prolactin gene polymorphism on milk production traits in Ukrainian black-and-white dairy cattle / Plivachuk O.,Dubin O.,Dyman T. // Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва: збірник наукових праць .- Біла Церква: БНАУ, 2015 .- Вип.1(116) .- С. 57-60.uk_UA
dc.identifier.issn2310-9289-
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2413-
dc.descriptionМетою дослідження було з’ясувати вплив поліморфізму гена пролактину на показники молочної продуктивності, зокрема надій, склад та технологічні властивості молока в української чорно-рябої молочної худоби. Для визначення генотипів тварин за локусом гена пролактину було використано метод ПЛР-ПДРФ. У дослідженому стаді частота алелів A і G становила відповідно 0,120 і 0,880, частота генотипів AA, AG, GG – відповідно 0,017. 0,21 і 0,772. Встановлено,що тварини з генотипом PRL AA мали вищі показники надою та білковомолочності (Р<0,05) порівняно з тваринами альтернативних генотипів. Стосовно технологічних властивостей( тривалість сичужного зсідання, термостійкість), вищі значення показників спостерігали у носіїв генотипу АА. Отримані дані підтверджують,що ген пролактину може використовуватись як кандидат ний ген у маркер-асоційованій селекції і є важливим джерелом інформації для виробників молочної продукції.uk_UA
dc.description.abstractThe objective of this study was to elucidate the effect of prolactin (PRL) gene polymorphism on milk production traits involving total milk yield, milk composition and technological properties in Ukrainian Black-and-White dairy cattle (n=200). PCR-RFLP method was used to PRL genotypes detecting. In this herd, the frequencies of alleles were follows: A=0,120 and G=0,880. The frequencies of AA, AG and GG genotypes were 0,017, 0,211 and 0,772 respectively. Results showed that PRL AA genotype had a statistically significant (P<0,05) higher milk yield and milk protein yield in comparison with alternative genotypes. With respect to technological properties (milk rennetability and heat stability), the AA genotype had higher levels than the AG and GG individuals. The obtained data confirmed that PRL may be a strong candidate gene for application in marker assisted selection and could be used as an important source of information for producers as well as for breeders.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherБілоцерківський національний аграрний університетuk_UA
dc.subjectmilk production traitsuk_UA
dc.subjectprolactin geneuk_UA
dc.subjectPCR-RFLPuk_UA
dc.subjectgenotypesuk_UA
dc.subjectmilk yielduk_UA
dc.subjectmilk compositionuk_UA
dc.subjectrennetabilityuk_UA
dc.subjectheat stabilityuk_UA
dc.subjectмолочна продуктивністьuk_UA
dc.subjectген пролактинуuk_UA
dc.subjectПЛР-ПДРФuk_UA
dc.subjectгенотипиuk_UA
dc.subjectнадійuk_UA
dc.subjectсклад молокаuk_UA
dc.subjectсиропридатністьuk_UA
dc.subjectтермостійкістьuk_UA
dc.titleEffect of prolactin gene polymorphism on milk production traits in Ukrainian black-and-white dairy cattleuk_UA
dc.title.alternativeВплив поліморфізму гена пролактину на показники молочної продуктивності української чорно-рябої худобиuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.034:636.2.082.2uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Effect_of_prolactin.pdf215,3 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.