Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2295
Title: Вплив нової ресурсоощадної технології утримання на якість м’яса бугайців
Other Titles: The impact of new resource-saving technologies keeping quality of meat calves
Authors: Ластовська, Ірина Олександрівна
Lastovska, Iryna
Keywords: бугайці;маса туші;забійний вихід;відруби туші;найдовший м’яз спини;середня проба м’яса;волога;білок;жир;bulls;carcass weight;slaughter yield;carcass cuts;long muscle of a back;the average fineness of the meat;moisture;protein;fat
Issue Date: 2016
Publisher: Національний університет біоресурсів і природокористування України
Citation: Ластовська І. О. Вплив нової ресурсоощадної технології утримання на якість м’яса бугайців / І.О. Ластовська // Наукові доповіді Національного університету біоресурсів і природокористування України. - 2016. - № 4.- С. 36-44.
Abstract: В матеріалах публікації відображаються результати досліджень забійних якостей, морфологічного складу туші, сортність відрубів м’яса бугайців віком 17 місяців чорно-рябої молочної, симентальської та волинської м'ясної порід, що утримувались в умовах нової ресурсоощадної технології виробництва яловичини за зонного розміщення тварин в реконструйованих приміщеннях. Встановлено, що за однакових умов утримання бичків різних порідкращими забійними показниками характеризувались тварини волинської м'ясної породи. Вони мали забійний вихід 61,6 %, від яких було отримано масу парної туші 303,1 кг (Р≥0,999), що на 12 % (Р≥0,999) більше порівняно з бичками чорно-рябої молочної худоби і на 4 % із бичками симентальської породи.За хімічним складом середньої проби м’яса бугайці чорно-рябої молочної і волинської м'ясної порід переважали тварин, симентальської породи,оскільки мали менший вміст жиру.
Description: The publication reflects the results of research lethal qualities of the morphological composition of the carcass, the quality of the cuts of meat bull-calves at the age of 17 months black-and-white breast, Simmental and Volyn meat breeds that were contained in the new resourceusage technology of beef production for conditioning the placement of animals in the reconstructed areas. It is established that under identical conditions of calves of different breeds slaughter the best performance was characterized by animals Volyn meat breed. They had a carcass yield of 61.6 %, from which was obtained the mass of steam carcass 303,1 kg (P ≥ 0,999), 12 % (P ≥ 0,999) in comparison with bulls of black-and-white dairy cattle and 4% of bulls of Simmental breed. Chemical composition of average samples of meat bull-calves of black-motley dairy and Volyn meat breeds was dominated by animals of Simmental breed, because they had less fat content.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2295
metadata.dc.identifier.udc: 636.2.083:637.5’62.04
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
vpliv_novoi.pdf422,21 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.