Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2295
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛастовська, Ірина Олександрівна-
dc.contributor.authorLastovska, Iryna-
dc.date.accessioned2019-06-25T08:19:15Z-
dc.date.available2019-06-25T08:19:15Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationЛастовська І. О. Вплив нової ресурсоощадної технології утримання на якість м’яса бугайців / І.О. Ластовська // Наукові доповіді Національного університету біоресурсів і природокористування України. - 2016. - № 4.- С. 36-44.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2295-
dc.descriptionThe publication reflects the results of research lethal qualities of the morphological composition of the carcass, the quality of the cuts of meat bull-calves at the age of 17 months black-and-white breast, Simmental and Volyn meat breeds that were contained in the new resourceusage technology of beef production for conditioning the placement of animals in the reconstructed areas. It is established that under identical conditions of calves of different breeds slaughter the best performance was characterized by animals Volyn meat breed. They had a carcass yield of 61.6 %, from which was obtained the mass of steam carcass 303,1 kg (P ≥ 0,999), 12 % (P ≥ 0,999) in comparison with bulls of black-and-white dairy cattle and 4% of bulls of Simmental breed. Chemical composition of average samples of meat bull-calves of black-motley dairy and Volyn meat breeds was dominated by animals of Simmental breed, because they had less fat content.uk_UA
dc.description.abstractВ матеріалах публікації відображаються результати досліджень забійних якостей, морфологічного складу туші, сортність відрубів м’яса бугайців віком 17 місяців чорно-рябої молочної, симентальської та волинської м'ясної порід, що утримувались в умовах нової ресурсоощадної технології виробництва яловичини за зонного розміщення тварин в реконструйованих приміщеннях. Встановлено, що за однакових умов утримання бичків різних порідкращими забійними показниками характеризувались тварини волинської м'ясної породи. Вони мали забійний вихід 61,6 %, від яких було отримано масу парної туші 303,1 кг (Р≥0,999), що на 12 % (Р≥0,999) більше порівняно з бичками чорно-рябої молочної худоби і на 4 % із бичками симентальської породи.За хімічним складом середньої проби м’яса бугайці чорно-рябої молочної і волинської м'ясної порід переважали тварин, симентальської породи,оскільки мали менший вміст жиру.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНаціональний університет біоресурсів і природокористування Україниuk_UA
dc.subjectбугайціuk_UA
dc.subjectмаса тушіuk_UA
dc.subjectзабійний вихідuk_UA
dc.subjectвідруби тушіuk_UA
dc.subjectнайдовший м’яз спиниuk_UA
dc.subjectсередня проба м’ясаuk_UA
dc.subjectвологаuk_UA
dc.subjectбілокuk_UA
dc.subjectжирuk_UA
dc.subjectbullsuk_UA
dc.subjectcarcass weightuk_UA
dc.subjectslaughter yielduk_UA
dc.subjectcarcass cutsuk_UA
dc.subjectlong muscle of a backuk_UA
dc.subjectthe average fineness of the meatuk_UA
dc.subjectmoistureuk_UA
dc.subjectproteinuk_UA
dc.subjectfatuk_UA
dc.titleВплив нової ресурсоощадної технології утримання на якість м’яса бугайцівuk_UA
dc.title.alternativeThe impact of new resource-saving technologies keeping quality of meat calvesuk_UA
dc.typeСтаттяuk_UA
dc.identifier.udc636.2.083:637.5’62.04uk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
vpliv_novoi.pdf422,21 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.