Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2205
Назва: Вплив амаранту на антиоксидантну систему підшлункової залози перепелів за умов хронічної дії нітрату натрію
Інші назви: The influence of amaranth on the antioxidant system of quails as chronic affected by sodium nitrate
Автори: Пономаренко, Наталія Вікторівна
Ponomarenko, Nataliia
Пономаренко, Наталия Викторовна
Ключові слова: антиоксидантні ферменти;antioxidant enzymes;антиоксидантне ферменты;нітрат натрію;sodium nitrate;нитрат натрия;перепела;quails;підшлункова залоза;pancreas;поджелудочная железа
Дата публікації: 2006
Видавництво: Білоцерківський державний аграрний університет
Бібліографічний опис: Пономаренко Н.В. Вплив амаранту на антиоксидантну систему підшлункової залози перепелів за умов хронічної дії нітрату натрію / Н.В.Пономаренко // Вісник Білоцерківського державного аграрного університету: збірник наукових праць. – Біла Церква: БДАУ, 2006. – Вип. 42. – С. 10–13
Короткий огляд (реферат): Досліджено активність основних ферментів антиоксидантного захисту – супероксиддисмутази, каталази, церулоплазміну та вміст відновленого глутатіону у тканинах підшлункової залози перепелів у період формування яйцекладки за хронічної дії нітрату натрію та згодовування зерна амаранту. Встановлено, що під впливом амаранту активізуються антиоксидантні ферменти, що сприяє відновленню процесів метаболізму в тканинах організму при хронічній інтоксикації.Исследована активность основных ферментов антиоксидантной защиты – супероксиддисмутазы, каталазы, церулоплазмина и количество восстановленного глутатиона в тканях поджелудочной железы перепелов в период формирования яйцекладки в условиях хронического действия нитрата натрия и применения антиоксиданта амаранту. Установлено, что под влиянием амаранта активизируются антиоксидантные ферменты, что способствует восстановлению процессов метаболизма в тканях организма при хронической интоксикации.
Опис: The activity of basic antioxidant enzymes – superoxide dismutase, catalase, the content of a hepatocuprein and reduced glutathione in the tissues of pancreas of shaping egg laying of quails as chronic affected by sodium nitrate and as applicatied by antioxidant amaranth was studied. It was found, that antioxidant enzymes were activated by amaranth. This is contribution to renewing of the processes of metabolism in the tissues of organism as chronic intoxication.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2205
УДК: 577.125:639.122:612.34:582.661.21
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Vplyv_amara_.pdf2,93 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.