Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2050
Title: Стан пероксидного окиснення ліпідів у курчат-бройлерів при використанні вігозину
Other Titles: Peroxidal oxidations of lipids at broiler chickens at u sing of vigosin
Состояние пероксидного окисления липидов у цыплят-бройлеров при использовании вигозина
Authors: Сімоненко, Михайло Михайлович
Simonenkо, Mykhailo
Цехмістренко, Світлана Іванівна
Tsekhmistrenko, Svitlana
Сімоненко, Михайло Васильович
Keywords: пероксидне окиснення ліпідів;вігозин;курчата;продукти окиснення;антиоксидантні ферменти;lipid peroxidation;vigozin;chicken;oxidation products;antioxidant enzymes;перекисное окисление липидов;вигозин;цыплята;продукты окисления;антиоксидантные ферменты
Issue Date: 2006
Publisher: Білоцерківський державний аграрний університет
Citation: Сімоненко М.М. Стан пероксидного окиснення ліпідів у курчат-бройлерів при використанні вігозину / М.М. Сімоненко, С.І. Цехмістренко, М.В. Сімоненко // Вісник Білоцерківського державного аграрарного університету . – Біла Церква:БДАУ, 2006 . – Вип. 42. – С. 46–49.
Abstract: Стаття присвячена вивченню стану пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ) у курчат-бройлерів в онтогенезі і при використанні вігозину. Показана активація вільнорадикальних процесів - збільшення вмісту продуктів ПОЛ і зменшення активності антиоксидантних ферментів у 30-добових курчат. У процесі дослідження отримані нові дані щодо вільнорадикальних процесів за використання вігозину для курчат-бройлерів. Доведено, що застосування вігозину збільшує активність СОД і зменшує вміст продуктів ПОЛ. Статья посвящена изучению состояния пероксидного окисления липидов (ПОЛ) у цыплят-бройлеров в онтогенезе и при использовании вигозина. Показана активация свободнорадикальных процессов увеличение содержания продуктов ИОЛ и уменьшение активности антиоксидантных ферментов у 30-суточных цыплят. В процессе исследования получены новые данные о свободнорадикальных процессах при использовании вигозина для цыплят-бройлеров. Доказано, что использование вигозина увеличивает активность СОД и уменьшает содержание продуктов ПОЛ.
Description: The article is devoted to finding-out of a course of peroxidal oxidation of lipids (POL) at chicken broilers in ontogenesis and at using of vigosin. It high lights activation of free-radical processes - increase maintenance of the POL products and decrease in activity of antioxidant enzymes at 30 days old chickens. During the research we've got a new data on free-radical processes at using of vigosin for broiler chickens. It has been proved, that using of vigosin increases activiti of SOD and decrease maintenance of the POL products.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2050
metadata.dc.identifier.udc: 619:616.2-002:636.5.05
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Stan_peroksydnoho_okysn.pdf1,96 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.