Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2050
Title: | Стан пероксидного окиснення ліпідів у курчат-бройлерів при використанні вігозину |
Other Titles: | Peroxidal oxidations of lipids at broiler chickens at u sing of vigosin Состояние пероксидного окисления липидов у цыплят-бройлеров при использовании вигозина |
Authors: | Сімоненко, Михайло Михайлович Simonenkо, Mykhailo Цехмістренко, Світлана Іванівна Tsekhmistrenko, Svitlana Сімоненко, Михайло Васильович |
Keywords: | пероксидне окиснення ліпідів;вігозин;курчата;продукти окиснення;антиоксидантні ферменти;lipid peroxidation;vigozin;chicken;oxidation products;antioxidant enzymes;перекисное окисление липидов;вигозин;цыплята;продукты окисления;антиоксидантные ферменты |
Issue Date: | 2006 |
Publisher: | Білоцерківський державний аграрний університет |
Citation: | Сімоненко М.М. Стан пероксидного окиснення ліпідів у курчат-бройлерів при використанні вігозину / М.М. Сімоненко, С.І. Цехмістренко, М.В. Сімоненко // Вісник Білоцерківського державного аграрарного університету . – Біла Церква:БДАУ, 2006 . – Вип. 42. – С. 46–49. |
Abstract: | Стаття присвячена вивченню стану пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ) у курчат-бройлерів в онтогенезі і при використанні вігозину. Показана активація вільнорадикальних процесів - збільшення вмісту продуктів ПОЛ і зменшення активності антиоксидантних ферментів у 30-добових курчат. У процесі дослідження отримані нові дані щодо вільнорадикальних процесів за використання вігозину для курчат-бройлерів. Доведено, що застосування вігозину збільшує активність СОД і зменшує вміст продуктів ПОЛ. Статья посвящена изучению состояния пероксидного окисления липидов (ПОЛ) у цыплят-бройлеров в онтогенезе и при использовании вигозина. Показана активация свободнорадикальных процессов увеличение содержания продуктов ИОЛ и уменьшение активности антиоксидантных ферментов у 30-суточных цыплят. В процессе исследования получены новые данные о свободнорадикальных процессах при использовании вигозина для цыплят-бройлеров. Доказано, что использование вигозина увеличивает активность СОД и уменьшает содержание продуктов ПОЛ. |
Description: | The article is devoted to finding-out of a course of peroxidal oxidation of lipids (POL) at chicken broilers in ontogenesis and at using of vigosin. It high lights activation of free-radical processes - increase maintenance of the POL products and decrease in activity of antioxidant enzymes at 30 days old chickens. During the research we've got a new data on free-radical processes at using of vigosin for broiler chickens. It has been proved, that using of vigosin increases activiti of SOD and decrease maintenance of the POL products. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/2050 |
metadata.dc.identifier.udc: | 619:616.2-002:636.5.05 |
Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Stan_peroksydnoho_okysn.pdf | 1,96 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.