Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1960
Title: Продуктивність молодняку свиней на відгодівлі за згодовування органічно-мінерального змішанолігандного комплексу Купруму
Other Titles: The productivity of young pigs for fattening when feeding organic-mineral mixed ligand complex of copper.
Authors: Горчанок, Анна Володимирівна
Horchanok, Anna
Кузьменко, Оксана Анатоліївна
Kuzmenko, Oksana
Keywords: молодняк свиней;годівля свиней;раціони;змішанолігандний комплекс Купруму;м’ясо свиней;young pigs;feeding of pigs;rations;pig meat;молодняк свиней;кормление свиней;рационы;смешаннолигандный комплекс меди;мясо свиней
Issue Date: 2018
Publisher: Подільський державний аграрно-технічний університет
Citation: Горчанок А.В. Продуктивність молодняку свиней на відгодівлі за згодовування органічно-мінерального змішанолігандного комплексу Купруму / А.В.Горчанок, О.А.Кузьменко // Національне виробництво й економіка в умовах реформування: стан і перспективи інноваційного розвитку та міжрегіональної інтеграції: збірник наукових праць міжнародної науково-практичної конференції 31 жовтня 2018 року .- Тернопіль: Крок, 2018 .-С. 12-15.
Abstract: Встановлено переваги використання мікроелементів з органічних сполук у годівлі молодняку свиней за вирощування на м’ясо. Заміна у раціонах годівлі свиней сульфату Купруму на органічно-мінеральний змішанолігандний комплекс Купруму справило позитивний вплив на інтенсивність росту тварин.Дослідженнями доведено, що за хімічним складом м’яса свиней 2-ї і 3-ї дослідних груп у порівнянні з контролем мало перевагу за сухою речовиною на 0,52 (Р<0,05) і 0,54 (Р<0,05) та білком – на 0,46 (Р<0,05) і 0,48 (Р<0,05). За вмістом жиру у середніх пробах м’яса тварин порівняно з тваринами контролю істотних відмінностей не виявлено. Установлено преимущества использования микроэлементов из органических соединений в кормлении молодняка свиней при выращивании на мясо. Замена в рационах кормления свиней сульфата меди на органо-минеральный смешаннолигандный комплекс меди произвело положительное влияние на интенсивность роста животных.Исследованиями доказано, что по химическому составу мяса свиней 2-й и 3-й опытных групп по сравнению с контролем имело преимущество по сухому веществу на 0,52 (Р <0,05) и 0,54 (Р <0,05) и белком - на 0,46 (Р <0,05) и 0,48 (Р <0,05). По содержанию жира в средних пробах мяса животных по сравнению с животными контроля существенных различий не выявлено.
Description: The advantages of using micronutrients from organic compounds in feeding young pigs for cultivation on meat are established. Replacement in feeding diets of pigs of Kupruma sulfate on the organomineral mineral complex of Kupruma has had a positive effect on the intensity of animal growth. Studies have shown that the chemical composition of pigs of the 2nd and 3rd experimental groups in comparison with the control had a dry matter superiority of 0.52 (P <0.05) and 0.54 (P <0.05 ) and protein - by 0.46 (P <0.05) and 0.48 (P <0.05). In terms of fat content, in average samples of animal meat, no significant differences were detected in comparison with animals.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1960
ISSN: 978-617-692-381-7
metadata.dc.identifier.udc: 636.4.084.56.087.72
Appears in Collections:Наукові публікації

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Produktyvnist_molodniaku.pdf189 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.