Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1765
Назва: Sustainability and competitiveness principles of agro-food chains in Ukraine
Інші назви: Принципи стійкості та конкурентоспроможності агропродовольчих мереж в Україні
Автори: Varchenko, Olga
Варченко, Ольга Миронівна
Svynous, Ivan
Свиноус, Іван Вікторович
Krisanov, Dmytro
Крисанов, Дмитро Федосович
Artimonova, Iryna
Артімонова, Ірина Вікторівна
Gavryk, Olesya
Гаврик, Олеся Юріївна
Ключові слова: agricultural and food processing enterprises;сільськогосподарські та харчові підприємства;agro-food chains;агропродовольчі ланцюги;sustainable development;сталий розвиток;value added chains;ланцюги доданої вартості
Дата публікації: 2018
Видавництво: Islamic Azad University
Бібліографічний опис: Varchenko O. Sustainability and competitiveness principles of agro-food chains in Ukraine / O. Varchenko, I. Svynous, D. Krisanov and at. // International Journal of Management and Business Research. - 2018. - Vol. 8 (1). - P.160-172.
Короткий огляд (реферат): This article gives the first summary of peculiarities of agro-food chains formation in Ukraine and their typing according different classification characteristics. The study systemizes distinctive features of agro-food chains functioning from agroholding to small producers and across some products. The quiz of agro-food chains actors, namely in agriculture and processing industry allowed to define the binding factors of their development and to justify measures for their overcoming. It is proved that a low level of management systems at agricultural and processing enterprises is one of binding factors for agro-food chains sustainability in Ukraine. Though it requires the activation of measures aimed to Implementation of European standards at all administrative levels. The driving forces for agro-food chains sustainability are discovered as well, they are fair distribution of added value, implementation of innovations, reducing of negative impact on the environment etc. On the base of this analysis a set of recommendations destined to favor the sustainability of agro-food chains was developed. They can help the government to develop strategic programs of agrarian sector development and also they can help chains actors.
Опис: У даній статті наведено перший виклад особливостей формування агропродовольчих ланцюгів в Україні та їх типізація за різними класифікаційними характеристиками. Дослідження систематизує відмінні риси агропродовольчих ланцюгів, що функціонують від агрохолдингу до дрібних виробників і між деякими продуктами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1765
ISSN: 22287019
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
sustainability_an_ competitiveness.pdf754,34 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.