Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1730
Назва: Основи технології комбікормового виробництва
Інші назви: Bases of production of сompound feed
Автори: Дяченко, Леонід Сидорович
Dyachenko, Leonid
Бомко, Віталій Семенович
Bomko, Vitalii
Сивик, Тетяна Леонідівна
Syvyk, Tetyana
Ключові слова: комбікорм;комбікормове виробництво;мінеральні добавки;вітамінні добавки;ферментні препарати;кормові антибіотики;енергетичні добавки;mixed fodder;mixed fodder production;mineral additives;vitamin supplements;enzyme preparations;fodder antibiotics;energy additives;комбикорм;комбикормовое производство;минеральные добавки;витаминные добавки;ферментные препараты;кормовые антибиотики;энергетические добавки
Дата публікації: 2015
Видавництво: Білоцерківський національний аграрний університет
Бібліографічний опис: Дяченко Л.С. Основи технології комбікормового виробництва: навч. посібник / Л.С.Дяченко, В.С.Бомко, Т.Л.Сивик .- Біла Церква, 2015 .- 306 с.
Короткий огляд (реферат): У навчальному посібнику наведено коротку історію розвитку комбікормової промисловості в Україні, класифікацію і методологію розробки рецептів комбікормів, білково-вітамінно-мінеральних добавок і преміксів, загальну характеристику сировинних компонентів рослинного, тваринного і мінерального походження, продуктів хімічного і мікробіального синтезу та кормових відходів різних виробництв, особливості їх зберігання і підготовки до уведення в комбікорми (подрібнення, волого-теплова обробка, екструдування, експандування тощо).Відзначено етапи і окремі технологічні лінії виробництва комбікормів та уведення в них меляси, кормового жиру і карбаміду, розкрито технологію виробництва білково-вітамінно-мінеральних добавок і преміксів та методи контролю якості сировини і комбікормів. Навчальний посібник передбачений для студентів освітньо-кваліфікаційних рівнів «бакалавр», «спеціаліст», «магістр» зооінженерного профілю за спеціальностями: 6.09010201, 7.09010201 і 8.09010201– технологія виробництва і переробки продукції тваринництва. B учебном пособии приведена история развития комбикормовой промышленности в Украине, классификация и методология разработки рецептов комбикормов, белково-витаминно-минеральных добавок и премиксов, общая характеристика сырьевых компонентов растительного, животного и минерального происхождения, продуктов химического и микробиального синтеза и кормовых отходов различных производств, особенности их хранения и подготовки к вводу в комбикорма (измельчение, влажно-тепловая обработка, экструдирование, экспандирование т.д.) .Определены этапы и отдельные технологические линии производства комбикормов и ввод в них патоки, кормового жира и карбамида, раскрыто технологию производства белково-витаминно-минеральных добавок и премиксов и методы контроля качества сырья и комбикормов. Учебное пособие предназначено для студентов образовательно-квалификационных уровней «бакалавр», «специалист», «магистр» зооинженерного профиля по специальностям: 6.09010201, 7.09010201 и 8.09010201- технология производства и переработки продукции животноводства
Опис: In the manualbriefly presented the history of development production of mixed fodders for animals in Ukraine, classification and methodology of development of recipes of compound feedsandproteinaceous-vitamin-mineral supplements for animals.In the book includes the general characteristic of components of the mixed fodder of plant, animal and mineral origin, products of chemical and mikrobialny synthesis, fodder waste of various productions, features of their preservation and preparation for inclusion in the recipe of mixed fodders (crushing, damp and thermal treatment, extruding, expansion etc.), stages and separate technological production lines of compound feeds; methods of inclusion of melyasa, fodder fat and urea are also described.In the book the production technology of proteinaceous-vitamin-mineral supplements and premixes described methods of quality control of raw materials and mixed fodders. The manual was prepared for students of educational and qualification level the bachelor, the specialist, the master of zooengineering profile in the specialty 6.09010201, 7. 09010201, 8.09010201 – the production technology and processings of livestock production
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/1730
УДК: 636.085.55(075.8)
Розташовується у зібраннях:Навчальні видання

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Osnovy_tekhnolohii_kombikorm.pdf5,34 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.