Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15177
Title: Аналіз технології виробництва продукції вівчарства на підприємстві ТОВ «Аркоп» Черкаського району Черкаської області
Other Titles: Analysis of the technology of sheep farming production at the enterprise "Arkop" LLC, Cherkasy district, Cherkasy region
Authors: Шпаківський, Олег Петрович
Shpakivskyi, Oleg
Keywords: утримання;maintenance;вівця;sheep;порода;breed;помісь;crossbreed;господарство;economy;розведення;breeding
Issue Date: 2025
Publisher: БНАУ
Citation: Шпаківський О. П. Аналіз технології виробництва продукції вівчарства на підприємстві ТОВ «Аркоп» Черкаського району Черкаської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра технології виробництва молока та м'яса; Наук. керівник А. П. Король, доцент. — Біла Церква, 2025. — 46 с.
Abstract: Серед усього різноманіття галузей сільськогосподарської діяльності вівчарство є однією з найрізноманітніших з погляду на кількість отримуваних від неї матеріалів та сировини. Перелік основної продукції отримуваної від овець вражає. Це м’ясо, вовна, овчина, шкіра, смушок, молоко, жир. Вівці мають безліч переваг навіть в порівнянні з іншими видами сільськогосподарських тварин. До них можна віднести: гарну адаптивність, високу плодючість, чудову пристосованість, швидку скоростиглість. Забій тварин можна проводити вже в 180-210 денному віці, отримуючи якісну баранину. Плодючість овець також на високому рівні, в більшості порід на рівні 120-150%, романівська порода має рекордний показник - 150-250% залежно від господарства. Вивчено, технологію виробництва продукції вівчарства на базі підприємства ТОВ «Аркоп», при цьому було використано методи моніторингу, систематизації та узагальнення інформації. Зроблено висновок, що розведення помісних овець в умовах господарства є економічно вигіднішим, ніж утримання чистопородних романівських овець. Випускна бакалаврська складається з вступу, огляду літератури матеріалу та методики досліджень, результатів власних досліджень., висновків, пропозицій, списку використаної літератури
Description: Among all the variety of branches of agricultural activity, sheep breeding is one of the most diverse in terms of the amount of materials and raw materials obtained from it. The list of main products obtained from sheep is impressive. These are meat, wool, sheepskin, leather, slivers, milk, fat. Sheep have many advantages even compared to other types of farm animals. These include: good adaptability, high fertility, excellent adaptability, rapid maturity. Slaughter of animals can be carried out already at 180-210 days of age, obtaining high-quality mutton. The fertility of sheep is also at a high level, in most breeds at the level of 120-150%, the Romanov breed has a record figure - 150-250% depending on the farm. The technology of sheep production based on the enterprise "Arkop" LLC was studied, while methods of monitoring, systematization and generalization of information were used. It was concluded that breeding crossbred sheep in farm conditions is more economically profitable than keeping purebred Romanov sheep The bachelor's thesis consists of an introduction, a review of the literature on the material and research methods, the results of one's own research, conclusions,
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15177
metadata.dc.identifier.udc: 636.3
Appears in Collections:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
204_D_Shpakivskyi O.P.pdf581,69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.