Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15158
Назва: Аналіз технології виробництва молока у ДП «ДГ «НИВА» ІРГТ імені М.В.Зубця НААН» Черкаської області та його переробки у ПАТ «Вінницький молочний завод «Рошен»» Вінницької області
Інші назви: Analysis of milk production technology at the SE “RF “NYVA” IBGA named after M.V. Zubets NAAS”, Cherkasy region and its processing at PJSC “Vinnytsia Dairy Plant “Roshen””, Vinnytsia region
Автори: Поліщук, Світлана Павлівна
Polishchuk, Svitlana
Ключові слова: молочна худоба;dairy cattle;ремонтні телиці;replacement heifers;молочна продуктивність;milk productivity;відтворювальна здатність;reproductive capacity;генеалогічна структура стада;genealogical structure of the herd;згущене молоко;condensed milk
Дата публікації: 2025
Видавництво: БНАУ
Бібліографічний опис: Поліщук С. П. Аналіз технології виробництва молока у ДП «ДГ «НИВА» ІРГТ імені М.В.Зубця НААН» Черкаської області та його переробки у ПАТ «Вінницький молочний завод «Рошен»» Вінницької області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник Р. В. Ставецька, професор. — Біла Церква, 2025. — 46 с.
Короткий огляд (реферат): У кваліфікаційній роботі проаналізовано технологію виробництва молока, ефективність вирощування ремонтних телиць, молочну продуктивність і відтворювальну здатність корів, вікову і генеалогічну структура стада, технологію виробництва згущеного молока. Використано загальноприйняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. ДП «ДГ «НИВА» ІРГТ імені М.В.Зубця НААН» є унікальним підприємством, де розводять оригінальні вітчизняні породи великої рогатої худоби молочного напрямку продуктивності – українську червоно-рябу молочну та українську чорно-рябу молочну. Пробонітоване у 2024 році поголів’я української червоно-рябої молочної породи становить 810 голів, української чорно-рябої молочної породи – 239 голів. Телиці української червоно-рябої молочної породи характеризуються вищою інтенсивністю росту у віці 6–18 місяців порівняно із чорно-рябими ровесницями. У середньому надій корів становить 7445– 7515 кг, масова частка жиру молоці – 3,69–3,70%, білка – 3,33–3,34%. Прибуток від реалізації молока у розрахунку на одну корову в рік становить 34,991–35,321 тис. грн залежно від породи, рівень рентабельності виробництва молока – 34,8%. Отримані результати можуть бути використані для створення і розвитку високопродуктивних стад молочної худоби.
Опис: The qualification work analyzed the technology of milk production, the efficiency of rearing replacement heifers, milk productivity and reproductive ability of cows, the age and genealogical structure of the herd, and the technology of condensed milk production. Generally accepted zootechnical and statistical research methods were used. SE “RF “NYVA” IBGA named after M.V. Zubets NAAS” is a unique farm that breeds original Ukrainian breeds of dairy cattle – Ukrainian Red-and White dairy and Ukrainian Black-and-White dairy. The number of animals of the Ukrainian Red-and White dairy breed certified in 2024 was 810 heads, and the Ukrainian Black-and-White dairy breed was 239 heads. Heifers of the Ukrainian Red-and White dairy breed were characterized by higher growth intensity at the age of 6–18 months compared to their Black-and-White peers. On average, the milk yield was 7445–7515 kg, fat content in milk was 3.69–3.70%, and protein content in milk was 3.33–3.34%. The profit from milk sales per cow per year was 34,991–35,321 UAH depending on the breed, the profitability level of milk production is 34.8%. The results obtained can be used to create and develop highly productive dairy herds.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15158
УДК: 637.12
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Polishchuk S.P.pdf1,82 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.