Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15055| Назва: | Спосіб визначення якості білка яєць харчових фотометричним методом |
| Інші назви: | Method for determining the quality of egg protein by photometric method |
| Автори: | Богатко, Альона Федорівна Bogatko, Aliona Богатко, Надія Михайлівна Bogatko, Nadiіa Мазур, Тетяна Григорівна Mazur, Tetyana Букалова, Наталія Володимирівна Bukalova, Natalia Приліпко, Тетяна Миколаївна Prilipko, Tetiana Мельник, Андрій Юрійович Melnyk, Andriy |
| Ключові слова: | якість;білок яйця;яйця;фотометричний метод;спектрофотометр;quality;egg white;eggs;photometric method;spectrophotometer |
| Дата публікації: | 2025 |
| Бібліографічний опис: | Спосіб визначення якості білка яєць харчових фотометричним методом: пат. 159879: МПК G01N 33/08 (2006.01) / Богатко А.Ф., Богатко Н.М., МазурТ.Г., Букалова Н.В., Приліпко Т.М., Мельник А.Ю. - № u 2024 05194 заявл. 04.11.2024; опубл. 16.07.2025, Бюл.№ 29. - 5 с. |
| Короткий огляд (реферат): | Спосіб визначення якості білка яєць харчових фотометричним методом, який відрізняється тим, що використовують зразок білка яйця харчового у кількості 0,5-1,0 г, який фотометрують на спектрофотометрі за довжини хвилі 410±0,05 нм при світло-блакитному фотофільтрі у кюветі ємністю 10 мм проти дистильованої води, і визначають оптичну густину білка: 0,033±0,003 Бел за світло-оливкового кольору, та від 0,056±0,004 до 0,071±0,005 Бел за світло-білого кольору білка, залежно від виду яєць харчових. |
| Опис: | The method of determining the quality of egg white by photometric method includes the use of a sample of egg white in the amount of 0.5-1.0 g, which is photometered on a spectrophotometer at a wavelength of 410±0.05 nm with a light blue photofilter in a 10 mm cuvette against distilled water. The optical density of the white is determined: 0.033±0.003 Bel for light olive color, and from 0.056±0.004 to 0.071±0.005 Bel for light white color of the white, depending on the type of egg |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15055 |
| УДК: | 614.31:637.4 |
| Розташовується у зібраннях: | Інші публікації |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Патент БІЛОК.pdf | 1,98 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.