Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15055
Назва: Спосіб визначення якості білка яєць харчових фотометричним методом
Інші назви: Method for determining the quality of egg protein by photometric method
Автори: Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Мазур, Тетяна Григорівна
Mazur, Tetyana
Букалова, Наталія Володимирівна
Bukalova, Natalia
Приліпко, Тетяна Миколаївна
Prilipko, Tetiana
Мельник, Андрій Юрійович
Melnyk, Andriy
Ключові слова: якість;білок яйця;яйця;фотометричний метод;спектрофотометр;quality;egg white;eggs;photometric method;spectrophotometer
Дата публікації: 2025
Бібліографічний опис: Спосіб визначення якості білка яєць харчових фотометричним методом: пат. 159879: МПК G01N 33/08 (2006.01) / Богатко А.Ф., Богатко Н.М., МазурТ.Г., Букалова Н.В., Приліпко Т.М., Мельник А.Ю. - № u 2024 05194 заявл. 04.11.2024; опубл. 16.07.2025, Бюл.№ 29. - 5 с.
Короткий огляд (реферат): Спосіб визначення якості білка яєць харчових фотометричним методом, який відрізняється тим, що використовують зразок білка яйця харчового у кількості 0,5-1,0 г, який фотометрують на спектрофотометрі за довжини хвилі 410±0,05 нм при світло-блакитному фотофільтрі у кюветі ємністю 10 мм проти дистильованої води, і визначають оптичну густину білка: 0,033±0,003 Бел за світло-оливкового кольору, та від 0,056±0,004 до 0,071±0,005 Бел за світло-білого кольору білка, залежно від виду яєць харчових.
Опис: The method of determining the quality of egg white by photometric method includes the use of a sample of egg white in the amount of 0.5-1.0 g, which is photometered on a spectrophotometer at a wavelength of 410±0.05 nm with a light blue photofilter in a 10 mm cuvette against distilled water. The optical density of the white is determined: 0.033±0.003 Bel for light olive color, and from 0.056±0.004 to 0.071±0.005 Bel for light white color of the white, depending on the type of egg
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15055
УДК: 614.31:637.4
Розташовується у зібраннях:Інші публікації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Патент БІЛОК.pdf1,98 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.