Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15052| Title: | Науково-методичні засади організації та функціонування малих птахоферм |
| Other Titles: | Scientific and methodological principles of organization and functioning of small poultry farms |
| Authors: | Безпалий, Іван Федорович Bezpalyi, Ivan |
| Keywords: | мала птахоферма;small poultry farm;птахівництво;poultry farming;технологія утримання;keeping technology;добробут тварин;animal welfare;економічна ефективність;economic efficiency;планування;planning;рекомендації;recommendations |
| Issue Date: | 2025 |
| Publisher: | БНАУ |
| Citation: | Безпалий І.Ф. Науково-методичні засади організації та функціонування малих птахоферм / І.Ф. Безпалий // Аграрна освіта та наука: досягнення, роль, фактори росту. Сучасний розвиток технологій тваринництва. Інноваційні підходи в харчових технологіях: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (БНАУ, 2 жовтня 2025 р .). – Біла Церква, 2025 . - С. 52-54. |
| Abstract: | Вивчено комплексний науково-методичний підхід щодо створення та ефективного ведення господарської діяльності на малих птахофермах. Обґрунтовано актуальність розвитку малих форм господарювання у птахівництві як фактора забезпечення продовольчої безпеки, диверсифікації аграрного виробництва та розвитку сільських територій. На основі аналізу сучасних вітчизняних та зарубіжних досліджень запропоновано структурований підхід, що охоплює етапи попереднього планування, вибору технології, формування кормової бази, дотримання ветеринарно-санітарних норм і принципів добробуту тварин. Результати роботи можуть бути використані потенційними підприємцями, фермерами та фахівцями аграрного сектору для мінімізації ризиків та забезпечення стабільності малих птахівничих підприємств. |
| Description: | A comprehensive scientific and methodological approach to the creation and effective management of economic activities on small poultry farms has been studied. The relevance of the development of small forms of management in poultry farming as a factor in ensuring food security, diversification of agricultural production and development of rural areas has been substantiated. Based on the analysis of modern domestic and foreign research, a structured approach has been proposed, covering the stages of preliminary planning, technology selection, feed base formation, compliance with veterinary and sanitary standards and principles of animal welfare. The results of the work can be used by potential entrepreneurs, farmers and specialists in the agricultural sector to minimize risks and ensure the stability of small poultry enterprises. |
| URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/15052 |
| metadata.dc.identifier.udc: | 636.5/.6.082.2 |
| Appears in Collections: | Наукові публікації |
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| naukovo_metodychni.pdf | 717,53 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.