Please use this identifier to cite or link to this item: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14972
Title: Гігієнічні вимоги до овочів, баштанних і бобових рослинних харчових продуктів
Other Titles: Hygienic requirements for vegetables, melons and legumes plant food products
Authors: Богатко, Надія Михайлівна
Bogatko, Nadiіa
Тишківська, Наталія Василівна
Tishkіvska, Natalii
Богатко, Альона Федорівна
Bogatko, Aliona
Бартків, Лариса Григорівна
Bartkiv, Larysa
Тимошенко, Ольга Василівна
Tymoshenko, Olha
Гут, Тарас Павлович
Hut, Taras
Тарнавська, Марина Василівна
Tarnavska, Maryna
Keywords: гігієнічні вимоги;виробництво овочів;виробництво баштанних;виробництво бобових;овочі;баштанні;бобові;рослинні харчові продукти;транспортування;зберігання;реалізація;безпечність;якість;гігієна;експертиза;hygiene requirements;vegetable production;melon production;production of legumes;vegetables;melons;legumes;plant-based foods;transportation;storage;realization;safety;quality;hygiene;expertise
Issue Date: 2025
Citation: Гігієнічні вимоги до овочів, баштанних і бобових рослинних харчових продуктів: навчальний посібник / Н.М. Богатко, Н.В. Тишківська, А.Ф. Богатко та ін. - Біла Церква, 2025. - 104 с.
Abstract: У навчальному посібнику подано гігієнічні вимоги щодо виробництва овочів, баштанних і бобових рослинних харчових продуктів, транспортування, зберігання й реалізації на агропродовольчих ринках, оптових базах, у супермаркетах, магазинах тощо. Методики контролювання показників безпечності та якості харчових продуктів рослинного походження викладені згідно вимог нормативних документів, що здійснюються у державних лабораторіях Держпродспоживслужби, державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи агропродовольчих ринках та виробничих лабораторіях переробних підприємств харчової галузі України. Навчальний посібник буде корисними для виробничників та фахівців з ветеринарної гігієни, санітарії та експертизи, студентів і магістрантів факультету ветеринарної медицини, науковців.
Description: The manual presents hygienic requirements for the production of vegetables, tubers and legumes, plant food products, transportation, storage and sale in agro-food markets, wholesale bases, supermarkets, shops, etc. Methods for controlling the safety and quality of food products of plant origin are set out in accordance with the requirements of regulatory documents carried out in state laboratories of the State Service for Food Safety and Consumer Protection, state laboratories for veterinary and sanitary examination in agro-food markets and production laboratories of food processing enterprises in Ukraine. The manual will be useful for producers and specialists in veterinary hygiene, sanitation and examination, students and postgraduates of the Faculty of Veterinary Medicine, scientists.
URI: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14972
ISBN: 978-617-8219-37-6
metadata.dc.identifier.udc: 619:614.31:634/.635.002
Appears in Collections:Навчальні видання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
gigijenichni_vymogy.pdf1,49 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.