Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14957| Назва: | Аналіз та удосконалення технології вершків питних |
| Інші назви: | Analysis and improvement of technology of drinking cream |
| Автори: | Огородник, Денис Олегович Ohorodnyk, Denys |
| Ключові слова: | питні вершки;drinking cream;паста з моркви;carrot paste;безлактозні молочні продукти;lactose-free dairy products;функціональні продукти;functional products;паста з гарбуза;pumpkin paste |
| Дата публікації: | 2024 |
| Видавництво: | Білоцерківський національний аграрний університет |
| Бібліографічний опис: | Огородник Д. О. Аналіз та удосконалення технології вершків питних: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра харчових технологій і технологій переробки продукції тваринництва; Наук. керівник Л. П. Загоруй, доцент. - Біла Церква, 2024. - 46 с. |
| Короткий огляд (реферат): | У випускній кваліфікаційній роботі магістра зроблено ретельний аналіз та запропоновано удосконалення технології виробництва питних вершків, зокрема функціонального призначення та з наповнювачами. Особливу увагу при написанні кваліфікаційної роботи було приділено розгляду можливостей виробництва та розробці рецептури безлактозних питних вершків з овочевими пастами. Нами було ретельно проаналізовано технологію виробництва питних вершків функціонального призначення та зроблено технологічний розрахунок нових рецептур. Нині актуальним є подальше розширення асортименту молочних продуктів оздоровчого напрямку, що дасть змогу залучити більше число покупців та суттєво покращити здоров’я людей. Тому нами запропоновано технологія виробництва питних вершків безлактозних двох рецептур: з морквяною та гарбузовою пастами. Впровадження у виробництво нових рецептів питних вершків є економічно доцільним, оскільки його рентабельність становить 27–29 %. Кваліфікаційна робота магістра складається з 46 сторінок, 13 таблиць, 5 рисунків, списку використаних джерел, що включає 33 найменування. |
| Опис: | In the graduation qualification work of the master's a thorough analysis was made and improvements were proposed in the production technology of drinking creams, in particular functional and with fillers. When writing the qualification work, special attention was paid to considering the possibilities of production and development of a recipe for lactosefree drinking creams with vegetable pastes. We carefully analyzed the technology for the production of functional drinking creams and made a technological calculation of new recipes. Currently, further expansion of the range of dairy fermented milk products of the health direction is relevant, which will allow attracting a larger number of buyers and significantly improving people's health. Therefore, we proposed a technology for the production of lactose-free drinking creams in two recipes: with carrot and pumpkin pastes. The introduction of new recipes for drinking creams into production is economically feasible, since its profitability is 27–29%. Master's qualification work consists of 46 pages, 13 tables, 5 figures, a list of sources used, including 33 names. |
| URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14957 |
| УДК: | 637.148 |
| Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Analiz_ ta_udoskonalennia.pdf | 1,85 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.