Please use this identifier to cite or link to this item:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14785
Title: | Аналіз технології виробництва та переробки свинини в умовах ТОВ «Прилуцьке» Вінницької області |
Other Titles: | Analysis of pork production and processing technology in the conditions of "Prylutske" LLC of the Vinnytsia region |
Authors: | Пилипенко, Володимир Анатолійович Pilypenko, Volodymyr |
Keywords: | технологія вирощування;cultivation technology;відтворення стада;herd reproduction;м'ясокопченості;smoked meat;система утримання;maintenance system;годівля свиней;pig feeding;рентабельність виробництва;profitability of production |
Issue Date: | 16-May-2024 |
Publisher: | Білоцерківський НАУ |
Citation: | Пилипенко В. А. Аналіз технології виробництва та переробки свинини в умовах ТОВ «Прилуцьке» Вінницької області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник А. Д. Качан, доцент. — Біла Церква, 2024. — 39 с. |
Abstract: | Вивчено показники виробничої діяльності сільськогосподарського підприємства ТОВ «Прилуцьке» та проведено аналіз існуючої технології виробництва свинини. У господарстві розведення свиней здійснюється на основі великої білої породи. Завдяки середньодобовому приросту 490 г, реалізаційна жива маса однієї свині досягає 106 кг, що дозволило в звітному році реалізувати на забій 69 центнерів живої маси. Аналіз продуктивних показників свинарства в господарстві свідчить про зростання середньодобових приростів у 2023 році на 25% при одночасному зниженні витрат корму до 6,2 кормових одиниць. Протягом року на фермі було реалізовано 300 голів молодняку свиней загальною живою масою 318 центнерів. Повна собівартість виробництва 1 центнера свинини становить 3750 гривень. З урахуванням ціни реалізації та собівартості виробництва господарство отримує прибуток від реалізації, рівень рентабельності складає 34,2%. Протягом року реалізується 385 голів молодняку свиней, що в середньому становить 32 голови на місяць живою масою 26,7 центнерів. З них 13,6 центнерів жилованого м’яса використовується для виробництва вареної шинки. |
Description: | The indicators of the production activity of the agricultural enterprise "Prylutske" LLC were studied and the analysis of the existing pork production technology was carried out. In the farm, pig breeding is carried out on the basis of a large white breed. Due to the average daily gain of 490 g, the marketable live weight of one pig reaches 106 kg, which allowed to sell 69 quintals of live weight for slaughter in the reporting year. The analysis of productive indicators of pig farming in the farm indicates an increase in average daily gains in 2023 by 25% with a simultaneous decrease in feed costs to 6.2 feed units. During the year, the farm sold 300 young pigs with a total live weight of 318 quintals. The full production cost of 1 centner of pork is 3,750 hryvnias. Taking into account the sales price and the cost of production, the farm receives a profit from sales, the level of profitability is 34.2%. During the year, 385 heads of young pigs are sold, which is an average of 32 heads per month with a live weight of 26.7 quintals. Of these, 13.6 quintals of tender meat are used for the production of cooked ham. |
URI: | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14785 |
metadata.dc.identifier.udc: | 636.4 |
Appears in Collections: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
204_D_Pilypenko V.pdf | 530,29 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.