Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14779
Назва: Аналіз технології виробництва і переробки яловичини в ФГ «Сівач» Київської області
Інші назви: Analysis of beef production and processing technology in the Sivach FG, Kyiv region
Автори: Кримських, Дарина Миколаївна
Krymskikh, Daryna
Ключові слова: технологія вирощування;growing technology;раціони годівлі;feeding rations;економічна ефективність;economic efficiency;середньодобові прирости;average daily growth;ковбаси варені;sausages cooked
Дата публікації: 16-тра-2024
Видавництво: Білоцерківський НАУ
Бібліографічний опис: Кримських Д. М. Аналіз технології виробництва і переробки яловичини в ФГ «Сівач» Київської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини і технологічних процесів; Наук. керівник А. Д. Качан, доцент. — Біла Церква, 2024. — 42 с.
Короткий огляд (реферат): Досліджено господарсько-економічні показники діяльності фермерського господарства та проведено аналіз існуючої технології вирощування великої рогатої худоби на м’ясо. Використавши конкретний матеріал господарства проведена оцінка технології виробництва яловичини в ФГ «Сівач» Київської області. Проаналізовані показники виробництва продукції, особливості годівлі і утримання молодняку ВРХ, організації праці на фермі тощо. Приведені також з відповідним аналізом показники економічної ефективності цієї галузі. Фермерське господарство розводить велику рогату худобу української чорно-рябої молочної породи. На кінець 2023 року в господарстві загальне поголів’я нараховувало 252 голови, з них 125 корів і 20 голів молодняку на дорощуванні і відгодівлі. У структурі стада корови займають 49,6% від загального поголів’я великої рогатої худоби, нетелі – 10,7,%, ремонтні телиці – 21,9 %, молодняк на дорощуванні і відгодівлі – 7,9%. Собівартість 1 ц приросту у 2023 р. була на рівні 5320 грн., реалізаційна ціна за 1 ц живої маси становила 5740 грн, при цьому рівень рентабельності виробництва яловичини у господарстві складав 19,3 %
Опис: The economic and economic indicators of the farm were studied and the existing technology of cattle breeding for meat was analyzed. By using the specific material of the farm, an evaluation of the technology of beef production was carried out in the Sivach FG of the Kyiv region. The indicators of product production, features of feeding and maintenance of young cattle, organization of work on the farm, etc., were analyzed. Indicators of the economic efficiency of this industry are also presented with a corresponding analysis. The farm breeds cattle of the Ukrainian black-spotted dairy breed. By the end of 2023, the farm had a total of 252 animals, including 125 cows and 20 animals for breeding and fattening. In the structure of the herd, cows occupy 49.6% of the total cattle population, heifers - 10.7%, repair heifers - 21.9%, young animals for growing and fattening - 7.9%. The cost price of 1 h of growth in 2023 was at the level of UAH 5,320, the selling price for 1 h of live weight was UAH 5,740, while the level of profitability of beef production in the farm was 19.3%.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14779
УДК: 636
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (бакалаври)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
204_D_Krymskikh D.pdf448,79 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.