Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14748
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Заремба, Юлія Юріївна | - |
dc.contributor.author | Zaremba, Yuliya | - |
dc.date.accessioned | 2025-09-30T06:09:25Z | - |
dc.date.available | 2025-09-30T06:09:25Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | Заремба Ю. Ю. Аналіз технології виробництва молока в ТОВ «Дзензелівське» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської області: кваліфікаційна робота бакалавра (204 - Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра генетики, розведення та селекції тварин; Наук. керівник Н. І. Клопенко, доцент. — Біла Церква, 2025. — 39 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14748 | - |
dc.description | In the qualification work, herds of Holstein and Ukrainian black and spotted dairy cattle were analyzed. The system of rearing young animals for repair was analyzed, the milk productivity and reproductive capacity of first-born cows and the technology of milk processing in the milk-production complex of LLC "Dzenzelivske" of Cherkasy region" Measures to improve selection work in the herd were developed and their economic efficiency was calculated. The work uses generally accepted zootechnical and statistical research methods. It has been proven that the most intensive change is characterized by live weight, which in middle-aged cows of the Holstein breed, compared to first-borns, increased by 20.2% and amounted to 627.6 kg, in cows of the same age of the Ukrainian black-spotted dairy breed - by 18.4% and 613 kg . The diameters of the sexes of the body of cows of both breeds were characterized by much smaller dynamics. There is an increase in most indicators of milk productivity in Holstein cows in the age dynamics. The most intensive change is characterized by indicators of the duration of the service period, which in mature cows, compared to first-born cows, decreases by 25.1% and amounts to 138.1 days, the intercalving period – by 9.6% and 419.4 days, with a natural improvement in the reproduction ratio abilities by 9.8% and 0.9. | uk_UA |
dc.description.abstract | У кваліфікаційній роботі проаналізовано стада голштинської та української чорно-рябої молочної породи великої рогатої худоби. Було проаналізовано систему вирощування ремонтного молодняку, вивчено молочну продуктивність і відтворювальну здатність корів-первісток та технологію переробки молока у молочно-виробничому комплексі ТОВ «Дзензелівське» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської області. Розроблені заходи з покращення селекційної роботи у стаді та розрахована їх економічна ефективність. У роботі використано загально прийняті зоотехнічні і статистичні методи досліджень. Доведено, що найбільш інтенсивною зміною характеризується жива маса, яка у повновікових корів голштинської породи, порівняно із первістками, збільшилась на 20,2 % і становила 627,6 кг, у ровесниць української чорно-рябої молочної породи - 18,4 % та 613 кг. Проміри статей тіла корів обох порід характеризувалися значно меншою динамікою. Спостерігається зростання більшості показників молочної продуктивності у корів голштинської породи у віковій динаміці. Найбільш інтенсивною зміною характеризуються показники тривалості сервіс-періоду, який у повновікових корів, порівняно з первістками, зменшується на 25,1 % і становить 138,1 день, міжотельного періоду – на 9,6 % і 419,4 днів при закономірному покращенні коефіцієнта відтворної здатності на 9,8 % і 0,9. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | БНАУ | uk_UA |
dc.subject | гоштинська | uk_UA |
dc.subject | goshtyn | uk_UA |
dc.subject | українська чорно-ряба молочна | uk_UA |
dc.subject | ukrainian black and white milk | uk_UA |
dc.subject | порода | uk_UA |
dc.subject | breed | uk_UA |
dc.subject | продуктивність | uk_UA |
dc.subject | productivity | uk_UA |
dc.subject | екстер’єрний тип | uk_UA |
dc.subject | exterior type | uk_UA |
dc.subject | стандарт породи | uk_UA |
dc.subject | breed standard | uk_UA |
dc.title | Аналіз технології виробництва молока в ТОВ «Дзензелівське» та його переробки у ПАТ «Юрія» Черкаської області | uk_UA |
dc.title.alternative | Analysis of milk production technology in LLC "Dzenzelivske" and its processing in PJSC "Yuria" of Cherkasy region | uk_UA |
dc.type | Кваліфікаційні роботи | uk_UA |
dc.identifier.udc | 637.12 | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (бакалаври) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
204_D_Zaremba Y.pdf | 689,18 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.