Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14715
Назва: | Аналіз та удосконалення технології хліба |
Інші назви: | Analysis and improvement of bread technology |
Автори: | Чуприна, Оксана Вікторівна Chupryna, Oksana |
Ключові слова: | хліб житньо-пшеничний;rye-wheat bread;житнє борошно обдирне;peeled rye flour;борошно пшеничне першого гатунку;first grade wheat flour;конопляне борошно;hemp flour;насіння соняшнику;sunflower seeds;тунельна піч;tunnel oven |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | БНАУ |
Бібліографічний опис: | Чуприна О. В. Аналіз та удосконалення технології хліба: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини та технологічних процесів; Наук. керівник В.М Надточій, доцент. - Біла Церква, 2024. - 59 с. |
Короткий огляд (реферат): | В кваліфікаційній роботі зроблений аналіз літературних джерел щодо розроблення функціональних харчових продуктів, зокрема хлібних виробів. Метою роботи було удосконалення технології хліба житньо-пшеничного з додаванням борошна конопляного та ядер насіння соняшнику. В роботі обґрунтовано вибір основної сировини – борошно житнє обдирне та борошно пшеничне першого ґатунку та функціональних інгредієнтів – конопляного борошна та насіння соняшнику для збагачення та підвищення біологічної цінності хліба. Проаналізовані вимоги до основної і допоміжної сировини згідно державних стандартів, запропонована удосконалена технологія, розроблені технологічна та апаратурно-машинна схеми виробництва хліба житньопшеничного. Розроблена схема технохімічного контролю виробництва хліба. Економічно обґрунтовано виробництво хліба житньо-пшеничного за удосконаленою технологією. Кваліфікаційна робота містить 60 сторінок, 27 таблиць, 2 рисунки, список використаних джерел із 56 найменувань. |
Опис: | In the qualification work, an analysis of literary sources on the development of functional food products, in particular bread products, is made. The aim of the work was to improve the technology of rye-wheat bread with the addition of hemp flour and sunflower seed kernels. The work substantiates the choice of the main raw materials - dehulled rye flour and wheat flour of the first grade and functional ingredients - hemp flour and sunflower seeds to enrich and increase the biological value of bread. The requirements for the main and auxiliary raw materials according to state standards were analyzed, an improved technology was proposed, technological and equipment-machine schemes for the production of rye-wheat bread were developed. A scheme of technochemical control of bread production has been developed. The production of rye-wheat bread using improved technology is economically justified. The qualification work contains 60 pages, 27 tables, 2 figures, a list of used sources with 56 titles. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14715 |
УДК: | 664.66 |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи (магістри) |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Чуприна О.В..pdf | 1,1 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.