Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14715
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЧуприна, Оксана Вікторівна-
dc.contributor.authorChupryna, Oksana-
dc.date.accessioned2025-09-29T09:05:39Z-
dc.date.available2025-09-29T09:05:39Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationЧуприна О. В. Аналіз та удосконалення технології хліба: кваліфікаційна робота магістра (181 - харчові технології) / Білоцерківський національний аграрний університет. Кафедра безпечності та якості харчових продуктів, сировини та технологічних процесів; Наук. керівник В.М Надточій, доцент. - Біла Церква, 2024. - 59 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://rep.btsau.edu.ua/handle/BNAU/14715-
dc.descriptionIn the qualification work, an analysis of literary sources on the development of functional food products, in particular bread products, is made. The aim of the work was to improve the technology of rye-wheat bread with the addition of hemp flour and sunflower seed kernels. The work substantiates the choice of the main raw materials - dehulled rye flour and wheat flour of the first grade and functional ingredients - hemp flour and sunflower seeds to enrich and increase the biological value of bread. The requirements for the main and auxiliary raw materials according to state standards were analyzed, an improved technology was proposed, technological and equipment-machine schemes for the production of rye-wheat bread were developed. A scheme of technochemical control of bread production has been developed. The production of rye-wheat bread using improved technology is economically justified. The qualification work contains 60 pages, 27 tables, 2 figures, a list of used sources with 56 titles.uk_UA
dc.description.abstractВ кваліфікаційній роботі зроблений аналіз літературних джерел щодо розроблення функціональних харчових продуктів, зокрема хлібних виробів. Метою роботи було удосконалення технології хліба житньо-пшеничного з додаванням борошна конопляного та ядер насіння соняшнику. В роботі обґрунтовано вибір основної сировини – борошно житнє обдирне та борошно пшеничне першого ґатунку та функціональних інгредієнтів – конопляного борошна та насіння соняшнику для збагачення та підвищення біологічної цінності хліба. Проаналізовані вимоги до основної і допоміжної сировини згідно державних стандартів, запропонована удосконалена технологія, розроблені технологічна та апаратурно-машинна схеми виробництва хліба житньопшеничного. Розроблена схема технохімічного контролю виробництва хліба. Економічно обґрунтовано виробництво хліба житньо-пшеничного за удосконаленою технологією. Кваліфікаційна робота містить 60 сторінок, 27 таблиць, 2 рисунки, список використаних джерел із 56 найменувань.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherБНАУuk_UA
dc.subjectхліб житньо-пшеничнийuk_UA
dc.subjectrye-wheat breaduk_UA
dc.subjectжитнє борошно обдирнеuk_UA
dc.subjectpeeled rye flouruk_UA
dc.subjectборошно пшеничне першого гатункуuk_UA
dc.subjectfirst grade wheat flouruk_UA
dc.subjectконопляне борошноuk_UA
dc.subjecthemp flouruk_UA
dc.subjectнасіння соняшникуuk_UA
dc.subjectsunflower seedsuk_UA
dc.subjectтунельна пічuk_UA
dc.subjecttunnel ovenuk_UA
dc.titleАналіз та удосконалення технології хлібаuk_UA
dc.title.alternativeAnalysis and improvement of bread technologyuk_UA
dc.typeКваліфікаційні роботиuk_UA
dc.identifier.udc664.66uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи (магістри)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Чуприна О.В..pdf1,1 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.